BEDİR MUHTAR CAMİ VE KÜLLİYESİNİN YOLLARI YENİLENİYOR

BAŞKAN DİNÇER; ‘’KÜLLİYEMİZE YAKIŞACAK YOLLARIN YAPIMINA BAŞLADIK’’

HABER 8.11.2022 12:28:00
BEDİR MUHTAR CAMİ VE KÜLLİYESİNİN YOLLARI YENİLENİYOR

Aksaray Belediyesi tarafından projelendirilen ve yapımı devam eden Bedir Muhtar Cami ve Külliyesinin yolları genişletilerek yenileniyor.  

Belediye Başkanı Evren Dinçer’in bölgenin çehresini değiştirmek için hayata geçirdiği Bedir Muhtar Cami ve Külliye projesinde inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor. Modern Mimari yapısı ile dikkat çeken Bedir Muhtar Cami ve Külliyesine vatandaşların rahat ve güvenle ulaşabilmesi için yollarda düzenleme çalışması gerçekleştiriliyor. 
  
Şehrin kadim tarihinde iz bırakmış şahsiyetlerin ismini gelecek nesillere ulaştırmak adına birçok çalışma gerçekleştiren eserlerden biri olan Külliye ve cami projesi Külliye yaklaşık Bin 500 Metrekare kapalı alana sahip.  Bedir Muhtar Kabristanlığına inşa edilen proje kapsamında, bay ve bayan bölümlerin ayrıldığı ibadethaneler, bay bayan taziye evleri, şadırvan, abdesthane ve lavabolar yer alıyor.

Bedir Muhtar Mahallesinde tarihi dokuyu yaşatmak için külliye projesini hayata geçirdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Evren Dinçer, “Orta Anadolu’nun merkezinde yer alan Aksaray’ımız geçmiş tarihlere baktığımızda köklü bir kültüre sahip. Bizler şehrimize hizmet ederken bunu hiçbir zaman göz ardı etmiyoruz. Geleceğe dair kalıcı eserler bırakmak için canla başla çalışıyoruz. 

Bedir Muhtar Cami ve Külliye projemizi bu düşünce çerçevesinde hayata geçirdik. Projemiz modern mimariyle çizildi. Projemiz Cami ile birlikte bir külliyede yer alması gereken sosyal donatılara yer verdik. Külliyemize manevi kimlik yükleyerek geçmiş ve gelecek arasında köprü vazifesi görmesini arzu ediyoruz. Bu güzel projeye ulaşımı kolaylaştıracak yolların yapımına başladık.” değerlendirmesinde bulundu.

Bedir Muhtar Cami ve Külliyesinin inşaat çalışmalarının büyük oranda tamamlandığını duyuran Başkan Dinçer, külliye inşaatını bir önce tamamlayarak hizmete açılacağı kaydetti.
 


BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MİSAFİRİ OLARAK KÜLLİYE’DE AĞIRLANACAK

AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

  • BIST 100

    10101,57%0,19
  • DOLAR

    32,38% -0,13
  • EURO

    34,76% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2410,35% -1,00
  • Ç. ALTIN

    3868,40% -0,99

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.