BAŞSAVCILAR KARARNAMESİ AÇIKLANDI AKSARAY'A KİM GELİYOR

HABER 17.06.2020 23:15:00
BAŞSAVCILAR KARARNAMESİ AÇIKLANDI  AKSARAY

HSK Kararnamesi ile Aksaray  Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever Yargıtay Cumhuriyet Savcılığına atanmıştır.

Yerine Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir atanmıştır. 

İşte Aksaray'ın  yeni başsavcısı

Hakimler Savcılar Kurulu’nun (HSK)’nın yaz kararnamesi, Aksaray Adliyesi’nde önemli değişikliklere neden oldu. AKSARAYIN SEVİLEN İSMİ Aksaray  Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever YARGITAY Cumhuriyet Savcılığına atandı
 Bartın Başsavcılığı görevini yürüten Adem Aydemir ise  Aksaray'ın yeni Başsavcısı oldu.

44 YAŞINDAKİ GENÇ BAŞSAVCI  ALİAĞA’DAN sonra 2 yıldır Bartın Başsavcısı olarak görev yapıyordu 

Aksaray'a  Başsavcı olarak atanan Adem Aydemir, 2016 yılında, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından yayınlanan kararname ile İzmir’in Aliağa ilçesine başsavcı olarak atandı. Admeri, Sakarya’nın Hendek ilçesinde Başsavcı olarak görev yapıyordu. 44 yaşındaki genç Başsavcı, 1976 Giresun doğumlu. 1998’de Ankara Hukuk Fakültesi’nin bitiren Aydemir, 2005 yılına kadar avukatlık yaptı. Hakim ve savcı sınavına girerek kazandı ve sırasıyla Çaykara, Doğubeyazıt, Bursa İnegöl Savcılığı ve ardından Hendek’te Cumhuriyet Başsavcılığı görevini sürdürdü. Aliağa nın ardından Bartın Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapıyordu.  ocak ayında Annesini kaybeden Aydemir  2020'ye hüzünlü girmişti

CANIMIZI VERİRİZ BU MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYİZ

Aliağa’ya atandığında. deniz kenarında bir ilçede ilk defa görev yapacağını söyleyen Aydemir, “Yargı teşkilatı olarak milletimizin gülen yüzü olacağız” demişti. 15 Temmuz FETÖ ihanet girişimi, Adem Aydemir için de dönüm noktalarından biri oldu. İhanet girişiminden bir ay sonra Kuzeyegehaber gazetesine verdiği röportajda şöyle diyecekti:

Asla korkumuz yok. Çünkü bizler bu vatanı koşulsuz sevdik, bu bayrağı koşulsuz sevdik, bu milletin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum, şan duyuyorum, şeref duyuyorum.
İnsanlarımız rahat olsunlar. Bu vatanın gerçek evlatları olan yargı mensuplarının bu işi nihayete erdireceğinden kuşku duymasınlar. Biz canımızı veririz de bu işten asla vazgeçmeyiz. Çünkü milletimizin kanı üzerimizde bizim. Onu temizlememiz gerekiyor.
Bundan sonra hiç kimse burada selamla, hatırla iş beklemesin ve son derece rahat olsunlar. Bu saatten sonra tekrar bu kişiler gelir, belli mi olur, hayır. Bunların peşi bırakılmayacak. Yüzde yüz adaletle bitireceğiz bu işi.


BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TEBRİK ZİYARETLERİNİ KABUL EDİYOR

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TURİZM HAFTASINDA II. KILIÇARSLAN HAMAMINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Belediye Başkanı Dinçer, Toptancılar Sitesi Kavşağı’nda İncelemelerde Bulundu

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER BELEDİYE PERSONELLERİ İLE BAYRAMLAŞTI

AKSARAY BELEDİYESİ SÜNNET ŞÖLENİ İÇİN KAYITLAR BAŞLADI

Türk Polis Teşkilatının 179. Kuruluş Yıldönümü

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER, RAMAZAN BAYRAMI DOLAYISI İLE KUTLAMA MESAJI YAYINLADI

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,24
  • EURO

    34,66% 0,34
  • GRAM ALTIN

    2497,40% 0,45
  • Ç. ALTIN

    4197,72% 1,07

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.