Başkent Kültür Yolu Festivali'nde geleneksel el sanatları atölyesi

Başkent Kültür Yolu Festivali'nde geleneksel el sanatları atölyesi

GÜNDEM 22.10.2022 12:27:56
Başkent Kültür Yolu Festivali

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın beş şehirde çok daha kapsayıcı etkinliklerle yaygınlaştırdığı Türkiye Kültür Yolu Festivalleri bünyesinde düzenlenen Başkent Kültür Yolu Festivali’nde Hacı Bayram Veli Camii ‘Geleneksel El Sanatları’ atölyelerinde Ankaralıları ağırlamaya devam ediyor.

ANKARA (İGFA) - Festival boyunca farklı günlerde farklı geleneksel el sanatlarıyla ilgili sanatçıların hem bilgi verdiği hem de el sanatlarını uygulamalı olarak anlattığı atölyeler birbirinden renkli görüntülere sahne oluyor. 

Osmanlı İmparatorluğu’nda geleneksel bir sanat olarak icra edilen, günümüzde unutulmak üzere olan ‘Yumurta Kabuğu İşleme Sanatı’ atölyesinde sanatçı Ali İnem, sanat ile ilgili katılımcılara bilgi veriyor. İnem, amaçlarının bu sanatı yaşatmak, geliştirmek, tanıtmak ve yeni nesillere aktarmak olduğunu ifade ediyor. Canlı performans ile yumurta kabuğu işleme sanatının inceliklerinin de gösterildiği atölyede, talepler doğrultusunda satış da gerçekleştiriliyor. 

Hacı Bayram Veli Camii’nde gerçekleşen bir diğer atölyede ise Ebru sanatçısı Ayşen Avcı Çavdar ‘Ebru Sanatı’ hakkında bilgi vererek, katılımcılara ebru yapımını uygulamalı olarak anlatıyor. ‘Kaligrafi Sanatı’ atölyesinde ise sanatçı Mehmet Nuri Ünver, kaligrafi sanatını canlı icra ederek, ziyaretçilere isimlerinin yazılı olduğu hediyeler veriyor.

Tokat kumaş baskı sanatçısı Nuran Araz ise Hacı Bayram Veli Camii’nde ‘Tokat Kumaş Baskı’ atölyesinde ziyaretçileri ağırlıyor. 


AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,48% 0,24
  • EURO

    34,77% 0,59
  • GRAM ALTIN

    2436,96% -0,05
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.