Başkan kaya' Engelliler Haftası Mesajı yayınladı

Başkan kaya' Engelliler Haftası Mesajı yayınladı

HABER 11.05.2022 11:25:00
Başkan kaya

10-16 Mayıs Engelliler Haftası

Engelli Koordinasyon Merkezi Başkanı Bekir Kaya tüm engelli dernekleri ve engelli spor dernekleri adına yaptığı açıklamada 10-16 Mayıs Engelliler Haftasını kutladı. 
Kaya yaptığı açıklamasında her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli etkinliklerin yapıldığı Engelliler Haftasında; engellilerin yaşamları boyunca karşılaştığı problemlerin kamuoyuna ve yetkililere aktarılması ve bu konuda çözüm odaklı çalışmaların yürütülmesine vesile olarak farkındalık oluşturduğunu bildirdi. 
Haftanın engelliler için özel bir anlam taşıdığını kaydeden Kaya; “Aksaray Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi, engelli dernekleri ve spor kulüpleri olarak Aksaray İlimizde faaliyet göstererek Aksaray’daki tüm Engelli vatandaşlarımıza yardımcı olmak için gayret göstermekteyiz. EKM olarak engelli vatandaşlarımıza kurslar düzenleyip engelli kardeşlerimizin sınavlara hazırlanması topluma kazandırılması gibi çalışmalar yapmaktayız. Sportif faaliyetleri destekleyip engellilerin başarılarına ortak olmaktayız. “dedi.
Kaya; Aksaray Belediyesi Engelliler Koordinasyon Birimi olarak derneklerle ortak çalışmalar gerçekleştirerek tüm dernek ve bireylere destek olduklarını belirttiği açıklamasında; 
“Üyelerimize engelli hakları konusunda belgi verip yol göstermekteyiz. Diğer STK kuruluşları ile istişare edip çalışmalarında Engelli kardeşlerimize de yer vermeleri için gayret gösteriyoruz. Genel Merkez, Fedarasyon, Konfedarasyon gibi üst kuruluşlarımıza Engellilerin sorunları hakkında bilgi verip Hükümetin Kanun, Yasa, Yönetmelik hazırlamasını sağlattırmaktayız. Engellilerin istihdamı için düzenlenen EKPSS sınavına üyelerimizin hazırlanması için Aksaray Belediyemiz ile kurs düzenleyip yardımcı olmaktayız. Hükümetimiz Çıkarmış olduğu Yasalarla verilen hakların yanında Aksaray Belediyemizin Engelliler için kaldırımların düzenlenmesi, İçme suyunda indirime gedilmesi, Engelliler Spor kulübünün kurularak sportif faaliyetler yapılması, Engellilerinde yararlanması gibi çalışmalarını takip ediyor ve teşekkür ediyoruz.”
Kaya açıklamasını; “Aksaray’daki engellilerin daha iyi yaşanabilir bir şehir olması için çalışmalar gerçekleştirerek bizlere her zaman destek olmaya çalışan Aksaray Valimize, Belediye Başkanımıza, kurum müdürlerimize, siyasilere teşekkür ediyor, . Bizlerle beraber olmak isteyen tüm dostlarımızı 10-16 Mayıs engelliler haftasında engelli koordinasyon merkezimize tüm engelli dernekleri yönetimi olarak bekliyoruz” diye tamamladı.


MACERA PARK ÇOK YAKINDA YENİ SEZONA MERHABA DİYECEK

AKSARAY BELEDİYESİ SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDİYOR

AKSARAY BELEDİYESİ, GELECEĞİN TEMİNATI OLAN ÇOCUKLARIN GÖNÜLLERİNCE EĞLENMESİNİ SAĞLAYACAK

HASTA YAKINI KONUKEVİ VE KÜLLİYE PROJESİNDE SONA YAKLAŞILDI

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TEBRİK ZİYARETLERİNİ KABUL EDİYOR

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TURİZM HAFTASINDA II. KILIÇARSLAN HAMAMINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Belediye Başkanı Dinçer, Toptancılar Sitesi Kavşağı’nda İncelemelerde Bulundu

  • BIST 100

    9655,67%1,38
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.