Başkan Dr. Evren Dinçer'den Yeni Çevre Yolu Projesi: "Şehirlerarası Yolları Birbirine Bağlıyoruz

Başkan Dr. Evren Dinçer

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, şehrin ulaşım altyapısını güçlendirecek yeni çevre yolu projesi için çalışmaları başlattı

Görev süresi boyunca Aksaray’ın ulaşım sorunlarına yönelik öngörülü projeler geliştiren Başkan Dinçer, şehir merkezindeki trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla şehirlerarası yolları birbirine bağlayacak bu önemli projeyi hayata geçiriyor.

Aksaray, tarih boyunca önemli ticaret yollarının kesişme noktası olarak biliniyor. Ancak bu stratejik konum, şehir merkezinde zamanla artan trafik yoğunluğunu da beraberinde getirdi. Başkan Dinçer, bu duruma çözüm getirmek için Karasu Kavşağı'ndan başlayan ve Ankara yoluna bağlanacak olan yeni çevre yolu projesini devreye soktu.

40 metre genişliğinde ve 5 kilometre uzunluğundaki bu yeni çevre yolu, Ankara, Konya ve Adana yollarını birbirine bağlayacak. Yol açma çalışmalarının tamamlanmasının ardından altyapı ve üstyapı çalışmaları da hızla bitirilerek yol ulaşıma açılacak. Bu sayede şehirlerarası yolculuk yapan sürücüler, şehir merkezine girmeden yollarına devam edebilecek ve Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ulaşım da kolaylaşacak.

Başkan Dinçer, yaptığı açıklamada, "E-90 karayolu ile Karasu Kavşağı arasına yaptığımız yeni çevre yolu, şehrimizin geleceği için büyük önem taşıyor. Şehrimizin ihtiyaçlarına göre planladığımız bu çevre yolu projesiyle birçok şehirlerarası yolu birbirine bağlıyoruz. Geçmiş dönemde olduğu gibi, yeni dönemde de Aksaray’ı bir uçtan bir uca bağlamaya devam edeceğiz." dedi.

Bu proje, Aksaray'ın planlı büyümesi ve şehir içi trafiğin rahatlatılması adına önemli bir adım olarak görülüyor.



  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,20
  • EURO

    37,98% 0,28
  • GRAM ALTIN

    2829,83% 0,98
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27

HABERLER

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.