BAŞKAN DİNÇER'İN EŞİ MERVE DİNÇER KADINLARA BELEDİYE PROJELERİNİ TANITTI

BAŞKAN DİNÇER'İN EŞİ MERVE DİNÇER KADINLARA BELEDİYE PROJELERİNİ TANITTI

HABER 30.09.2021 13:37:00
BAŞKAN DİNÇER

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in eşi Merve Dinçer, sosyal medyayı aktif olarak kullanan kadınlara Aksaray Belediyesi’nin hayata geçirdiği projeleri tanıttı.
Aksaray Belediyesi Bilim Merkezinde konuklarını ağırlayan Merve Dinçer 35 kadına Bilim Merkezini gezdirdi. Aksaray Bilim Merkezini gezen kadınlara Aksaray Belediyesi tarafından hayata geçirilen projeler hakkında sunum yapıldı. 
Merve Dinçer sunumun içeriğinde şu ifadeleri kullandı; Aksaray Belediyemiz Tarafından hayata geçirilerek hizmet verilmeye başlanılan Bilim Merkezimize hepiniz hoş geldiniz. Bugün sizlere Belediyemizin Kadınlarımıza yönelik yaptığı birçok proje hakkında bilgi vermek istiyorum. AKMEK, Selime Sultan Kadın Aktivite Merkezi, Necmiye Hatun Kadın Aktivite Merkezi, Aratol Kadın Aktivite Merkezi ve Kırımlı Veciye Kaşka Kadın Aktivite Merkezi olmak üzere toplamda 5 merkezde kadınlara hizmet verilmektedir. 
 Aksaray’lı hanımlara kaliteli bir yaşam tarzı sunacak ve günün stresinden uzaklaşıp boş vakitlerini değerlendirebilecekleri içerisinde kütüphane, kapalı yüzme havuzu ,sauna ,buhar odası, taş yataklar, hamam, spor ve dinlenme salonlarının yer aldığı aynı zamanda el becerilerini geliştirebilecekleri keyifli vakit geçirebilecekleri çeşitli meslek kurslarının yer aldığı merkezimiz bayanlar tarafında  yoğun ilgiyle karşılanmaktadır. Belediyemizin bu hizmeti kadınlarımıza yönelik böyle bir hizmet kazandırarak sosyal hayatta daha aktif olmalarını ve mesleki anlamda ihtiyaç duydukları seviyeye ulaşabileceklerini sağlamaktadır.
Akmek 01.01.2010 tarihinde açılmıştır. 23.500 kadın ve gençlere hizmet vermiştir.
Selime Sultan Kadın Aktivite Merkezi 22.07.2017 tarihinde açılmıştır. 28.160 kadın ve gençlere hizmet vermiştir.
Necmiye Hatun Kadın Aktivite Merkezi 20.11.2019 tarihinde açılmıştır. 4.000 kadın ve gençlere hizmet vermiştir.
Kırımlı Veciye Kaşka Kadın Aktivite Merkezi 11.03.2019 tarihinde açılmıştır. 652 kadın ve gençlere hizmet vermiştir.
Aratol Kadın Aktivite Merkezi 20.10.2020 tarihinde açılmıştır. 35 kadına hizmet vermiştir.
Tüm merkezlerimizin ulaştığı üye sayısı 56.347’dir.
Aksaray Belediyesi Meslek Edindirme Kursları kapsamında (AKMEK) seramik, cam füzyon, yağlı boya, kaligrafi, filografi, pratik dikiş, düz dikiş, moda tasarımı, kıyafet geri dönüşüm, taş boyama, porselen boyama, akrilik boyama, kağıt rölyef, bilgisayar kursu, çeyiz ürünleri hazırlama, iğne oyası, kurdela nakışı, dini değerler eğitimi, takı tasarım, tığ-şiş-örgü, karakalem, ipek koza çiçek yapımı, halı dokuma, kağıt telkâri, ahşap boyama, keçe iğneleme, butik pastacılık, dekoratif aksesuar süsleme, etamin işleme, makrome, tel kırma vb. olmak üzere 34 branşta kurslarımız faaliyet göstermektedir.
AKMEK’te açılan el sanatları kurslarında 17.000 kadına hizmet verilmiştir.
Selime Sultan Kadın Aktivite Merkezi’nde açılan el sanatları kurslarında 3.150 kadına hizmet verilmiştir.
Necmiye Hatun Kadın Aktivite Merkezi’nde açılan el kurslarında 1.640 kadına hizmet verilmiştir.
HANIMELİ PAZARI 
Kadınlarımızın üretime ve ev ekonomisine katkı sağlaması amacıyla düzenlenen "Hanımeli Pazarı" 7 mart 2018 de açılmış olup Her Çarşamba günü cumartesi semt pazarı içerisinde 38 bayan olmak üzere pazarda 12 tanesi çeyiz alanında, 26 tanesi de gıda alanında satış yapmaktadır.
SÜNNET ŞÖLENİ
İnancımızın ve kültürümüzün gerekliliklerinden olan sünnet organizasyonumuz vesilesi ile 37‘si özel ilgiye ihtiyaç duyan çocuklarımız olmak üzere toplamda 414 çocuğumuzun ve ailesinin mutluluklarına şahitlik olarak sünnet şöleni düzenledik.
ÇÖLYAK VE TROZİNEMİ HASTALARININ YANINDAYIZ
Şehrimizde bulunan Çölyak ve Trozinemi Tip 1 hastası ailelere aylık olarak düşük proteinli Tel Şehriye, Arpa Şehriye, Tatlı Kurabiye, Tuzlu Kurabiye, Un Karışımı, İnce Mısır İrmiği, Tarhana, Mısır Gevreği, Fındıklı Bitter Çikolata, Keçi Boynuzu Ezmesi ,Spagetti Makarna, Penne Makarna ve Baton Ekmeğin bulunduğu gıda paketleri ücretsiz ulaştırıyoruz.
Düzenli olarak 100 aileye toplamda 1471 Trizonemi ve Glutensiz gıda paketlerini ulaştırdık.
32 KM’lik AKILLI BİSİKLET YOLU ve İSTASYONLARI PROJESİ
Şehrimizde daha ekonomik, sağlıklı ve sürdürülebilir ulaşım imkanı sağlayacak ve seçim dönemi vaatlerimizden olan 32 Km’lik Akıllı Bisiklet Yolu Projesi çalışmalarımızı tamamladık.
Şehir merkezinden üniversiteye, kafeler caddesinden Pazar Pazarına, Hastane’den TOKİ’ye olmak üzere şehir genelinde 2021 yılında 32 km yeni bisiklet yolu , 11 istasyon ve 120 akıllı bisikleti gençlerimizin hizmetine sunduk.
WHATSAPP HATTIMIZ HİZMETE GİRDİ
Vatandaşlarımızla Daha Hızlı Ve Etkin İletişim Kurmak Amacıyla Whatsapp İletişim Hattını Kurduk.
0552 888 68 68 Numaralı Telefon Hattı Üzerinden 7/24 ulaşılabilirlik sağladık.
Sosyal medya hesaplarımızdan ve 444 55 68 nolu çağrı merkezimizden her türlü istek ve önerileri cevaplıyor geri dönüş sağlıyoruz.
Bu projelerden Aksaraylı tüm kadınların faydalanması bizlere mutluluk verir. Beni dinlediğiniz ve zaman ayırıp teşrif ettiğinizden dolayı teşekkür ederim. “İfadelerini kullandı.
Başkan Dinçer’in eşi Merve Dinçer’i ilgi ile dinleyen kadınlar teşekkür ederek yapılan programdan memnuniyet duyduklarını dile getirdiler. 
Misafirleri ile tek tek ilgilenen Merve Dinçer, kadınlara Kadın Aktivite Merkezlerinde üretilen kahve fincanlarını hediye etti.


TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

AKSARAY BELEDİYESİNDEN EMEKLİLERE ÜCRETSİZ KUAFÖR HİZMETİ

AKSARAY BELEDİYESİNDEN 23 NİSAN’A ÖZEL ÇOCUK ŞENLİĞİ

ATSO ÜYELERİ TÜYAP’TA YAPI FUARINA KATILDI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.