BAŞKAN DİNÇER’İN 3 ARALIK DÜNYA ENGELİLER GÜNÜ MESAJI

; ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN HER ANINDA YANINDAYIZ

HABER 2.12.2022 12:39:00
BAŞKAN DİNÇER’İN 3 ARALIK DÜNYA ENGELİLER GÜNÜ MESAJI

Engelli bireylere yönelik birçok çalışma yürüten ve engellilerle ilgili projelere destek veren Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer 3 Aralık Dünya Engelliler haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Engelli vatandaşların her anında yanında olduklarını belirten Başkan Dinçer mesajında şu ifadeleri kullandı; “Aksaray Belediyesi olarak şehrimizi engelli kardeşlerimiz için kolay ve yaşanabilir bir hale getirmek, günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları en aza indirgemek için yoğun bir gayret gösteriyoruz. Göreve ilk geldiğimiz günden bu yana engelli kardeşlerimizin hep yanında olduk desteğimizi bundan sonraki süreçte de artarak sürdüreceğiz. Bu bağlamda ilimizde bulunan engelli derneklerini tek çatı altında topladık. Aksaray Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi’nin bu yönüyle Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyor.

Bunun yanı sıra inşaatı süren ve engelli vatandaşların ve ailelerinin kolay ulaşabileceği bir noktada konumlandırdığımız yapımı devam eden engelsiz yaşam merkezimizin de tamamlanmasıyla Engelli vatandaşların hoş zaman geçirebilecekleri, kendilerini geliştirebilecekleri engelsiz Yaşam Merkezi; derslikler, spor salonu, kütüphane, konferans salonu, kafeterya, sosyal donatı alanlarına yer aldığı merkezimiz engelli vatandaşlarımızın hizmetinde olacak.

Şehrimizin üst yapı çalışmalarını yaparken engelli vatandaşlarımız için kaldırım çalışmalarımızda engelli rampası, sarı kılavuz çizgileriyle gündelik yaşamlarını kolaylaştırıyoruz.  Sağlık hizmeti alan engelli vatandaşlarımız için engelsiz yaşam aracımızla evlerinden alıp gidecekleri sağlık kuruluşuna ücretsiz taşıyoruz. Engelli vatandaşlarımızın kamuda istihdamı için devletimizin açtığı E-KPSS sınavı içinde ücretsiz kurslar açarak kamuda ki istihdamları için destek olmaya çalışıyoruz.

 Bu duygu ve düşünceler ile her sağlıklı insanın da bir engelli adayı olduğu bilinciyle, 3 Aralık Dünya Engelliler günü vesilesiyle tüm engelli vatandaşlarımızın aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür geçirmelerini diliyorum” Dedi.


AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

AKSARAY BELEDİYESİNDEN EMEKLİLERE ÜCRETSİZ KUAFÖR HİZMETİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,44% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,55
  • GRAM ALTIN

    2440,92% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.