BAŞKAN DİNÇER’İN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Aksaray Haberleri |Aksaray Kent Haber

HABER 8.01.2022 13:36:00
BAŞKAN DİNÇER’İN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, basın mensuplarının haklarını düzenleyen yasanın yürürlüğe girişinin yıl dönümü olan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında basının görevlerini yapabilmesinin temel şartının, basın özgürlüğünün sağlanması olduğunu belirten Belediye Başkanı Dinçer,  basının demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu vurguladı.

Özgür ve çok sesli bir medya ortamında basının bilgi edinme hakkının en önemli teminatı olduğunu ifade eden Dinçer, geçmişten bugüne önemli bir gelişme gösteren Türk basınının, gelişmesinde en önemli payın basın çalışanlarına ait olduğuna işaret etti. 

Başkan Dinçer, basın çalışanlarının mesleklerinin gereğini yerine getirmek için fedakârca görev yaptıklarını belirterek; “Farklı görüş ve düşünceleri nesnel bir şekilde ortaya koyan tarafsız bir basının, toplumun bilinçlenmesinde dolayısıyla da barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde büyük payı vardır. Birlik, beraberlik ve bütünlük içinde temel değerlerimizi her türlü sosyal ve siyasi tartışmanın üzerinde tutmak, başta basın camiasının olmak üzere hepimizin önceliği olmalıdır. İnanıyorum ki basınımız bu sorumluluk bilinci içinde yayınlarını başarıyla sürdürecektir.” ifadelerini kullandı.

Demokrasi için son derece önemli işlevi olan medya sektörü emekçilerinin büyük bir özveri ile görevlerini yapma gayreti içinde bulunduklarını kaydeden Başkan Dinçer, basın meslek ahlak ilkelerine bağlı, tarafsız, kamu yararını her şeyin üstünde tutan ve özel hayata saygılı bir anlayışla çalışmalarını sürdüren bütün basın mensuplarının başarılarının devamını diledi.

Başkan Dinçer son olarak basın çalışanlarının Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayarak;  “Bu vesileyle, görevlerini yaparken hayatını kaybeden basın çalışanlarını saygıyla anıyorum.” dedi.


AKSARAY BELEDİYESİNDEN 23 NİSAN’A ÖZEL ÇOCUK ŞENLİĞİ

ATSO ÜYELERİ TÜYAP’TA YAPI FUARINA KATILDI

BAŞKAN DİNÇER, KOLTUĞUNU ÇOCUKLARA BIRAKTI

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

23 NİSAN BAĞIMSIZLIK İDEALİNİN MİHENK TAŞIDIR

AKSARAY TİCARET MERKEZİNE KAVUŞUYOR

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kapadokya’nın girişinde dünyaca ünlü Ihlara Vadisi'nde doğa yürüyüşü yapıldı

  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2418,54% -0,46
  • Ç. ALTIN

    3987,48% -0,76

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.