BAŞKAN DİNÇER’DEN MİNİK EYMEN’E JEST

Kütahya ili Dumlupınar İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Eymen Aygece Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’e bir mektup yolladı.

AKSARAY HABER 18.11.2019 10:45:00
BAŞKAN DİNÇER’DEN MİNİK EYMEN’E JEST

Kütahya ili Dumlupınar İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Eymen Aygece Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’e bir mektup yolladı.

4. sınıf öğrencisi Eymen Aygece Aksaray ilini merak ettiğini Aksaray ile ilgili bröşür, kitap ve fotoğraf istediğini belirten bir mektup yazdı.

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer Minik Eymen’ in mektubunu okuyunca hemen geri cevap vererek Eymen Aygece’ yi ve ailesini Aksaray’ a davet etti.

Belediye Başkan’ından mektup alan minik Eymen şaşırdı, heyecanlandı ve Annesi ve Dedesi ile birlikte Aksaray’ a geldi.

Aksaray merkezde bulunan tarihi ve kültürel mirasları tek tek gezen minik Eymen, Aksaray’ a hayran kalmaya başladı. İlk olarak Somuncu Baba Müzesini ve Türbesini daha sonrasında ise sırasıyla Piramit Kafe, Kılıçaslan Parkı, Adese içerisinde bulunan Çocuk Aktivite Merkezi, Zinciriye Medresesi, Azmi Milli Müzesi, Ulu Cami ve Eğri Minare’yi gezdi. Ardında ise Aksaray Müzesi, Selime Katedrali, Yaprakhisar Panoraması, Ihlara Vadisi ve Belisırma’yı görme imkânı buldu.

Eymen Aygece, Annesi Aslı Aygece ve Dedesi Bayram Aygece Aksaray’ a gelmelerine imkan sağlayan Belediye Başkanı Evren Dinçer’ i makamında ziyaret etti.

Minik Eymen’ in annesi Aslı Aygece “ Eymen Aksaray’ı görmeyi çok istiyordu. Dumlupınar İlkokulu 4. Sınıfa gidiyor. Öğretmenleri sınıflarında bulunan 25 öğrenciye görmek istedikleri birer il seçmelerini ve seçilen illerin Belediye Başkanlarına mektup yazmaları gerektiğini söylemiş.

 

Oğlumda Aksaray’ ı görmek istiyordu. Mektubunu yazıp Aksaray Belediye Başkanına gönderdi. Mektuptan kısa bir süre sonra hiçbir arkadaşına bu şekilde bir dönüş yapılmadı. Arkadaşlarına Kitap ve fotoğraflar geldi. Bize ise Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’den dönüş yapıldı. Bizleri Aksaray’ da ağırlamak misafir etmek istediklerini söylediler. Bizde Aksaray’ a geldik Aksaray’da tarihi ve Kültürel yerleri gezmeye başladık bize böyle bir imkan sağladığı için Başkanımızı ziyaret ettik. Başkanımıza teşekkür ettik.

Minik Eymen Aygece ise “ Mektubuma geri dönüş yapılarak beni Aksaray’ a davet ettiklerini öğrenince çok mutlu oldum heyecanlandım. Aksaray’ a geldik. Aksaray hiç resimlerde görüldüğü gibi olmadığını kocaman bir şehir olduğunu gezilecek görülecek çok yer olduğunu gördüm. Ömrüm boyunca unutamayacağım bir anım oldu. Başkanımıza bizleri davet ettiği için çok teşekkür ederiz” dedi.

Belediye Başkanı Evren Dinçer “Mektubu elime aldığımda okudum. Kütahya ilinde 4. Sınıfa giden Eymen’ in Aksaray’ ı merak ettiğini görmek istediğini okuyunca duygulandım. Kitap fotoğraf göndermek yerine aileyi Aksaray’ da misafir edebileceğimizi düşündüm. Mektuba geri cevap vererek minik Eymeni ve ailesini Aksaray’a davet ettim. Bugün buradalar Mektup arkadaşım Eymen yanımda onu mutlu etmenin sevincini yaşıyorum. Aksaray’ ı beğeneceklerini umuyorum iki gün boyunca minik Eymeni Aksaray’ ımızda gezdirerek misafir edeceğiz. Geldikleri için ailemize teşekkür ediyorum” dedi.

Aksaray’ dan ayrılmadan önce gezilebilecek her yeri gezdiğini söyleyen Eymen Aygece “Kütahya’ ya gidince Aksaray’ da çekindiğim fotoğrafları Arkadaşlarımla öğretmenimle paylaşacağım Aksaray’da gezilecek görülecek çok yerler olduğunu anlatacağım onlarında Aksaray’ ı görmeleri gerektiğini söyleyeceğim. En kısa sürede Aksaray’ a tekrar geleceğim” dedi.


Anahtar Kelimeler: BAŞKAN DİNÇER’ MİNİK EYMEN’

AKSARAY BİLİR, EVREN BAŞKAN SÖZ VERİRSE YAPAR

5 BİN ÖĞRENCİYİ HAYAL ETTİĞİ BAŞARIYA KAVUŞTURAN AKSARAY BELEDİYESİ, AYT VE TYT KURSLARINA DEVAM EDİYOR

31 MART GERÇEK BELEDİYECİLİĞİN MİLADI OLACAK

AKSARAY BELEDİYESİ GÜNLÜK 25 TON ATIĞI GERİ DÖNÜŞTÜREREK ÜLKE EKONOMİSİNE KATMA DEĞER SAĞLIYOR

YENİ DÖNEMDE HER MAHALLEYE BİR ÇOCUK KREŞİ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN AKSARAY'DA COŞKULU KALABALIĞA HİTAP ETTİ

AMBER RENGİ AYDINLATMALAR HACI BEKTAŞİ KURŞUNLU CAMİİ’NİN İHTİŞAMINI ORTAYA ÇIKARTTI

  • BIST 100

    8978,43%1,95
  • DOLAR

    32,32% 0,24
  • EURO

    35,02% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2282,40% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3847,12% -0,20

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.