BAŞKAN DİNÇER VE VALİ KUMBUZOĞLU TUR REHBERLERİYLE BİRARAYA GELDİ

DİNÇER; “ŞEHRİMİZİ TÜM DEĞERLERİYLE BERABER BİR BÜTÜN OLARAK DÜŞÜNÜYOR YATIRIMLARIMIZI BU MİNVALDE GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

HABER 13.12.2023 23:38:00
BAŞKAN DİNÇER VE VALİ KUMBUZOĞLU TUR REHBERLERİYLE BİRARAYA GELDİ

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ve Aksaray valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu şehrin turizm potansiyelini artırmak için Kapadokya bölgesinde faaliyet gösteren tur rehberleri ile bir araya geldi.
Kapadokuz Termal Otel’de gerçekleşen sohbette her yıl Aksaray’a gelen milyonlarca yerli ve yabancı turiste rehberlik eden rehberlerle yeni turizm destinasyonları ve oluşturulacak yeni rotalar hakkında fikir alışverişinde bulunarak, Aksaray’ın 2024 turizm hedefleri masaya yatırıldı.

Aksaray’ın doğal güzellikleri, tarihi zenginlikleriyle çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Başkan Dinçer şehrin turizm potansiyelini daha da artırıp, turizm ’de daha fazla söz sahibi olan iller arasında yer almak istediklerine vurgu yaparak sözlerine şöyle devam etti.
“Rehberlerimiz en önemli turizm elçilerimiz, rehberlerimizin görüşleri, fikirleri, bizleri bu konuda yönlendirmeleri bizim için çok kıymetli bu bağlamda her fırsatta onların bilgi ve deneyimlerinden istifade ediyoruz.

Göreve geldiğimiz günden bu yana tarih ve turizm şehri olan Aksaray’ımızda birçok tarihi köprü, hamam, türbe, darphane gibi kültürel varlıklarımızı gelecek nesillere aktarmak adına onlarca yapıda restorasyon çalışması gerçekleştirerek gelecek nesillere aktarımını sağladık.

Bunun yanı sıra Kapadokya Aksaray’dan başlar düşüncesiyle Dünya’nın önemli kanyonları arasında yer alan Ihlara vadimize yaptığımız cam teras projemizin kısa süre sonra hayata geçmesiyle beraber inşallah bölgedeki ziyaretçi sayısının daha ’da artması sağlanacak. Şehrimizi tüm değerleriyle beraber bir bütün olarak düşünüyor yatırımlarımızı bu minvalde gerçekleştiriyoruz. Aksaray’ımızı tüm dinamikleriyle güçlendirme gayretimiz artarak devam edecek” dedi.

 


AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.