Şehrin tüm potansiyellerini en ideal şekilde değerlendiren Aksaray Belediyesi kurduğu güneş enerjisi santralleri ve biyogaz tesisleri ile enerji üretiyor.
Aksaray’ın iklim koşulları sebebi ile yenilenebilir enerji üretimi açısından verimli bir doğal kaynağa sahip olduğu herkesçe biliniyor. Belediye Başkanı Evren Dinçer’de bu doğal kaynakların şehre ekonomik getiri sağlaması için enerji alanında büyük çaplı çalışmalara imza attı.
Enerji alanında şehre kazandırılan projelerle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’ Şehrimiz iklim koşulları ve doğal kaynakları itibari ile yenilenebilir enerji üretimi noktasında avantajları olan bir şehir. Bizde bunun farkında olarak üreten bir belediye olmak adına bazı çalışmalar yaptık.
Belediyemize ait Kapalı Semt Pazarlarından Salı Pazarı’nın çatısındaki güneş enerjisi santralinden elektrik enerjisi üretmeye başladık. Bu santralimiz 16.000 metrekarelik alan üzerine 980 KWe/1100 KWp gücünde ve 1 megawatt elektrik enerjisi üretim kapasitesine sahip. Bu tesiste elektrik üretmeye başlamamız ile birlikte aldığımız verimden memnun kalarak daha büyük kapasiteye sahip yeni bir yenilenebilir elektrik santrali projesi için çalışmalara başladık.
Belediyemize ait Bağlı Köy arıtma tesisleri bölgesine de 5 Megawatt’lık güneş enerji santrali kuruyoruz. Bu projemizde ise 186 bin metrekarelik alanda 5 megawatt gücünde bir tesis olacak. Yapım aşamasında olan tesisimizin tüm panellerini ve teknik donanımlarını monte ettik. Yakın zamanda üretime başlayacağız. Bu projemiz ile üreteceğimiz elektrik enerjisi ile belediyemizin bütçesine ekonomik katkı sağlayacağız.
Enerji alanında yaptığımız yatırımlardan bir diğeri ise yeni katı atık depolama tesisimizin bünyesinde hayata geçireceğimiz katı atıklardan enerji elde etme projesidir. Bu kapsamda toplam maliyeti 80 milyon TL değerindeki bir katı atık depolama tesisi içerisinde kuracağımız sistem ile Düzenli depolama alanından (II. sınıf düzenli depolama sahasından) çekilecek depo gazı, Elektrik Enerjisi Üretim Tesisinde elektrik enerjisine dönüştürülecek. Tesisin kurulu kapasitesi 7,05 mw/saat olacak. İlk etapta 1.4 mw/saat ile üretime başlayacak olan tesis bu miktar ile 12 bin 500 konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak.
Şehrimizin tüm kaynaklarını en ideal şekilde kullanarak Belediyemize bir kaynak oluşturma çabasında çalışmalar yapıyoruz. Kurduğumuz tüm bu tesislerimiz kurulum bedelini ödediğinde çok ideal bir kaynak noktası haline gelecek. Buralardan elde edilen kaynaklarda çok uzun yıllarda belediye bütçesinde halkımızın yararına kullanılacak.’’ Dedi.
9549,89%1,94
34,47% -0,02
36,21% 0,61
2956,62% -1,61
5031,94% 0,00
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.