BAŞKAN DİNÇER ''IHLARADAN BİLİME YOLCULUK III'' PROJESİNİN AÇILIŞINA KATILDI

BAŞKAN DİNÇER ''IHLARADAN BİLİME YOLCULUK III'' PROJESİNİN AÇILIŞINA KATILDI

HABER 12.10.2020 15:00:00
BAŞKAN DİNÇER

Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray Bilim ve Teknik Merkezinde düzenlenen ‘’Ihlara’dan Bilime Yolculuk-III’’ konulu projenin açılış programına katıldı.

Tübitak 4004 Doğa Eğitimleri ve Bilim Okulları kapsamında hazırlanan ve Tübitak tarafından desteklenen ‘Ihlara Bilime Yolculuk III’ isimli projenin açılış programı Aksaray Bilim ve Teknik Merkezinde düzenlenen program ile yapıldı. 

 

2018 yılında ilki yapılarak bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan projenin açılış saygı duruşu ve İstiklal Marşı başlatıldı. 

 

Proje kapsamında çalışma yürütecek 24 öğrenci ve çok sayıda akademisyen 12-18 Ekim tarihleri arasında Aksaray’ın Ihlara, Güzelyurt, Hasandağ ve Aksaray Müzesi gibi tarihi ve doğal güzelliklerinin olduğu mekanlarda yürütülecek.

 

Proje Koordinatörü Dilek Karataş, projenin amacından ve sürecinden bahsetti. Öğrencilere doğa eğitimi dalında farklı bir eğitim vermenin planlandığını belirten Proje Koordinatörü Dilek Karataş, sürdürülebilir bir dünya için çocukların iyi bir noktaya getirmeye çalıştıklarını söyledi.

 

Belediye Başkanı Evren Dinçer, projenin içeriğine baktığında şehrimiz adına öğrenciler adına çok heyecanlandığını söyledi. Başkan Dinçer konuşmasının devamında “Projenin adı Ihlara’dan Bilime Yolculuk. Çok iyi ve güzel düşünülüşmüş bir proje.  Öğrencilerimiz doğa ile bilimi bir bütün olarak ele alıyor, bilime katkı sağlıyorlar. 

 

Biz bu tür projenin sayısının artması için gereken desteği sağlayacağımızı belirmek istiyorum. Doğa bilimin üzerine kurulmuş bu proje ile. TÜBİTAK yetkililerini ve projeyi ilimizde başlatan Dilek Karataş hanıma, okul idaresine ve üniversitemizin destekleri için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Başkan Dinçer, projenin başlatıldığı Aksaray Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Adil Bölükbaş’a teşekkür belgesini verirken okul idarecilerine teşekkür etti.

 

Açılış programına Belediye Başkanı Evren Dinçer, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Refik Tezcan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, akademisyenler, sendika temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 


AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

AKSARAY BELEDİYESİNDEN EMEKLİLERE ÜCRETSİZ KUAFÖR HİZMETİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,44% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,55
  • GRAM ALTIN

    2440,92% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.