Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ve Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu; EMİTT Fuarında Aksaray standınız ziyaret eden İstanbul Valisi Davut Gül’ü Nevşehir Valisi Ali Fidan’ı, Milletvekili Emre Çalışkan’ı ve diğer ziyaretçileri ağırladılar. Fuarın en çok ziyaret edilen stantlarından olan Aksaray standında önceki dönem Aksaray Milletvekilli Ahmet Yaşar, Aksaray Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak ve Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan da şehrin tanıtımı için destek veriyor.
İstanbul TÜYAP fuar alanında yurtiçi ve yurtdışı birçok katılımcının olduğu fuar alanında Aksaray’ın öne çıkan değerlerinin tanıtımı yapılıyor. Aksaray standında tanıtıcı yayınlar ve görsel sunumların yanında; el sanatları, yöresel ürünlerimiz ve folklorik değerlerimiz sergileniyor. Ayrıca Hasan Dağı, Ihlara Vadisi, tarihi han hamam ve medreselerin görselleri de fuarda ilgi çekiyor.
Şehrimizle özdeşleşmiş tarihi ve manevi şahsiyetler etkili bir şekilde anlatılıyor. Aksaray Belediyesi’nin çalışmalarının da tanıtıldığı stantta kültürel yayınlar fuarda ziyaretçilerle buluşturuluyor. Aksaray Valiliği ile Aksaray Belediyesi tarafından yapılacak tanıtımla şehrimizin değerlerinin öne çıkarılması, şehrimize gelen turist sayısının artırılması sağlanacak.
Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, dünyanın 5’inci büyük turizm fuarı olan EMITT’ te Aksaray’ın yine en çok ziyaret edilen stant olmasını beklediklerini söyledi. Başkan Dinçer EMITT Fuarının şehrin her yönüyle tanıtılması açısından önemli bir fırsat olduğuna dikkat çekti. EMİTT Fuarının şehrin değerlerinin tanıtılması için bir fırsat olduğunu belirten Başkan Dinçer, EMITT fuarına katılan tüm vatandaşları Aksaray standına davet etti.