BAŞKAN DİNÇER; “AKSARAY’IN BUGÜNLERİNE VE YARINLARINA BÜYÜK KAZANIMLAR SAĞLADIK

AKSARAY’A KALICI ESERLER KAZANDIRAN BAŞKAN DİNÇER ŞEHRİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİ

HABER 17.11.2023 12:48:00
BAŞKAN DİNÇER; “AKSARAY’IN BUGÜNLERİNE VE YARINLARINA BÜYÜK KAZANIMLAR SAĞLADIK

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, göreve geldiği 2019 yılından bu yana geçen zamanda Aksaray’ın uzun vadeli vizyonu değişmek için çok önemli adımlar attı. Şehir genelinde altyapı hizmetleri, ulaşım, çevre koruma, eğitim, sağlık, kültür ve pek çok alanda radikal kararlar alarak önemli projeleri başlatan Belediye Başkanı Dinçer, hizmetleri hayata geçirirken şeffaflık ve hesap verilebilirlik ilkesinden hiçbir zaman taviz vermedi. Hizmette geride bıraktığı 55 Ay’da Aksaray’ın geleceğine etki edecek kalıcı birçok eseri hayata geçiren Başkan Dinçer, “Daha yapacak çok işimiz var” dedi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, ilk günden itibaren Aksaray’da altyapıdan üstyapıya kadar büyük bir dönüşüm başlattı. Altyapıda içme suyu temininde kullanılan asbest boruları devre dışı bırakarak sağlıklı poliüretan boruları değişerek işe başladı. Altyapı ve üstyapıda seferberlik ilan ederek yapılmaz denilen birçok işi başarıyla yürüten Belediye Başkanı Dinçer, şehrin geleceğine yön veren ecdat yadigâr eserleri restoresinin yanında sosyal ve kültürel alanda da önemli projeleri hayata geçirdi.

Aksaray sanayinin yeni yerine taşınmasına öncülük eden Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray’da ilk kez uygulanan kentsel dönüşüm projesinde elini taşın altına koydu ve yapılmaz denilen kentsel dönüşüm projesini ihale sürecine kavuşturdu.

Aksaray halkına en iyi hizmeti sunmak için kolları sıvayan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in vizyon projeleri arasında yer alan Yeni Belediye Binası Projesi bu noktada önemli bir yer teşkil ediyor. Şehrin merkezinde bina ömrünü tamamlamış ve trafik yoğunluğuna neden olan Aksaray Belediyesi Hizmet Binasının taşınması gerektiğini ve şehir halkına daha kaliteli hizmetin sunulması gerektiğini ifade eden Başkan Dinçer, “Uzun yıllar kullanılabilir ve ihtiyaçlara cevap verebilecek nitelikte olan şehrimizin Yeni Belediye Hizmet Binamızda çalışmalar planlandığı şekilde devam ediyor” şeklinde konuştu.

Aksaray’ın tarihine ışık tutan pek çok tarihi eserleri restore ederek gün yüzüne çıkartan Belediye Başkanı Dinçer, Aksaray tarihinde mührü olan Selçuklu Devletinin şehirde bir yansıması olarak Selçuklu Külliyesi ve Cami projesini hayata geçirdi. Bu projede inşaat çalışmaları yüzde 85 seviyesine ulaştı.

Aksaray elinde bulundurduğu imkanları en iyi şekilde kullanarak yenilebilir enerji kaynaklarına da yönelen Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Salı Pazarı çatısına kurduğu Güneş Enerji Santrali (GES) ile güneş enerjisini elektriğe dönüştürerek belediye ek gelir sağladı. Başkan Dinçer, GES projesiyle ile ilgili yaptığı açıklamada “2020 yılında 3,5 milyon liraya mâl olan Güneş Enerji Santrali’nden 2 yılda toplamda 3,5 milyon gelir elde ederek santralimiz kendi maliyetini karşılamış oldu. Bundan sonra santralden üretilen elektriğin getirisi belediyemiz kasasına ek gelir sağlayacak. Kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanmaya, üretmeye ve şehrimize değer katan projeler yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Başkan Dinçer, enerjide verimliği artırmak için yapılan projeler örnek olarak Armutlu Köyü yakınlarında hayata geçen Entegre katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisini işaret etti. Çöp atıklarını enerjiye dönüşmek için 80 milyon yatırım bedeline sahip Katı Atık Tesisi için Belediye kasasından bir kuruş dahi çıkmadan hayata geçen ve daha sonra devreye alınan Tesiste enerji üretimi başladı. Katı atık tesisi tam kapasiteye ulaştığında en az 10 bin konutun enerji ihtiyacına eşdeğer enerji üretimine ulaşacak.

Göreve geldiğinde sosyal belediyecilik alanında çok güzel çalışmalara imza atan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, belediyenin atıl durumdaki arazilerini değerlendirdi. Belediye ait 500 dönüm araziye arpa ekimi yaparak hasat edilen arpayı daha sonra buğday ve una dönüştürerek ihtiyaç sahiplerinin yararına kullanan Belediye Başkanı Dinçer, aynı araziye bu yılda nohut ekerek yine 12 bin ailenin nohut ihtiyacını buradan karşılamış oldu. Her zaman üretim ve üreticinin yanında yer alan Başkan Dinçer, kurduğu lavanta bahçesiyle Aksaraylı üreticilere tıbbı aromatik bitki üretiminde rol modelliği üstlendi.

Belediye Başkanı Dinçer’in Aksaray’ın ufkunu değiştiren bir diğer projesi Bilim Festivali oldu. Bu yıl 2’ncisi düzenlenen Bilim Festivali, ilk yılında olduğu gibi ülke genelinde büyük ses getirdi. Toplumun her kesimi ile beraber özellikle de gençlerin bilim ve teknoloji ile buluşması sağlandı.

Kadın Aktive Merkezileri ile birlikte öğrencilerin için rahatlıkla ders çalışma yaparak araştırma yapabilecekleri kitap konakları yılın her döneminde öğrencilerin tercih ettiği mekanlar arasına yer aldı. Kitapseverlerin merakla beklediği Kitap Günlerinde bu yılda 160 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlandı. Üzüm pekmez festivali, sünnet şöleni, çocuk şenlikleri ile toplumun ihtiyaç beklentilere göre etkinlikler gerçekleşti.

Aksaray’a kazandırdığı TOKİ Kapalı Semt Pazarı ve Çok Amaçlı Sosyal Tesisi ile birlikte, Kurtuluş, Cuma pazarı, Perşembe pazarıyla halkın beklentilerine cevap veren Belediye Başkanı Dinçer, 4,5 yılda şehre birçok kalıcı eser kazandırarak Aksaray’ın bugünlerine ve yarınlarına büyük kazanımlar sağladı.
 


AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,48% 0,24
  • EURO

    34,77% 0,59
  • GRAM ALTIN

    2436,96% -0,05
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.