BAŞKAN ALTINSOY, “EKONOMİYE 100 MİLYARLIK KALKAN PAKETİ HAYIRLI OLSUN

AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Çankaya Köşkü’nde başkanlık ettiği KOVİD-19 ile Mücadele Eş Güdüm Toplantısı’nın ardından açıkladığı Ekonomik İstikrar Kalkanı paketine ilişkin açıklamalarda bulundu.

HABER 19.03.2020 10:52:00
BAŞKAN ALTINSOY, “EKONOMİYE 100 MİLYARLIK KALKAN PAKETİ HAYIRLI OLSUN

,AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Çankaya Köşkü’nde başkanlık ettiği KOVİD-19 ile Mücadele Eş Güdüm Toplantısı’nın ardından açıkladığı Ekonomik İstikrar Kalkanı paketine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başkan Altınsoy, 100 milyar liralık desteğin yer aldığı “Ekonomik İstikrar Kalkanı” paketin, KOVİD-19 salgınının etkilerini azaltmak için hazırlanan desteklerin reel sektöre can suyu olacağını ifade etti.

Dünyanın sosyal ve ekonomik anlamda 21. yüzyılın en zor günlerinden birini yaşadığını belirten Altınsoy, KOVİD-19 salgını nedeniyle birçok ülke ekonomisinin büyük zarar gördüğünün altını çizdi.

Türkiye’nin bu zorlu süreci Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde başarılı bir şekilde yürütmeyi başardığını ve insan sağlığını ilgilendiren bu salgından toplum ve devlet dayanışması ile kurtulabileceğini kaydeden Başkan Altınsoy, şunları kaydetti: “Türkiye bu zorlu süreci şimdiye kadar başarılı bir şekilde yürütmeyi başardı. Önümüzdeki dönemde de en az hasarla bu süreci atlatmayı ve en kısa zamanda hayatın her anlamda normale dönmesini arzu ediyoruz. Bizler biliyoruz ki en büyük gücümüz birlik ve beraberliğimizdir. Reel sektörümüzün beklentilerinin hızlı bir şekilde çözülmesine destek olacak 100 milyar liralık desteğin yer aldığı “Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi’nin milletimize ve ekonomimize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Ekonomik İstikrar Kalkanı paketiyle KOVİD-19 salgınının etkilerini azaltmak için toplamda 100 milyar liralık bir kaynak setinin devreye alındığına dikkat çeken Altınsoy, devreye sokulacak tedbirleri şöyle sıraladı:

1- Perakende, AVM, Demir-Çelik, Otomotiv, Lojistik-Ulaşım, Sinema-Tiyatro, Konaklama, Yiyecek-İçecek, Tekstil-Konfeksiyon ve Etkinlik-Organizayon sektörleri için Muhtasar ve KDV tevkifatı ile SGK primleri Nisan, Mayıs ve Haziran ödemeleri 6’şar ay ertelendi.

2- Konaklama vergisi Kasım ayına kadar uygulanmayacak.

3- Otel kiralamalarına ilişkin irtifak hakkı bedelleri ve hasılat payı ödemeleri Nisan, Mayıs ve Haziran ayları için 6 ay süreyle ertelendi.

4- İç havayolu taşımacılığında 3 ay süreyle KDV oranı yüzde 18’den yüzde 1’e indirildi.

5- Kovid-19 salgınıyla ilgili tedbirlerden etkilendiği için nakit akışı bozulan firmaların bankalara olan kredi anapara ve faiz ödemeleri asgari 3 ay ötelenecek ve gerektiğinde bunlara ilave finansman desteği sağlanacak.

6- İhracattaki geçici yavaşlama sürecinde kapasite kullanım oranlarının korunması amacıyla ihracatçıya stok finansmanı desteği verilecek.


AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

AKSARAY BELEDİYESİNDEN EMEKLİLERE ÜCRETSİZ KUAFÖR HİZMETİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,06
  • EURO

    34,73% -0,68
  • GRAM ALTIN

    2434,79% -0,04
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.