BAŞKAN ALTINSOY, DSİ YATIRIMLARINI DEĞERLENDİRDİ

BAŞKAN ALTINSOY, DSİ YATIRIMLARINI DEĞERLENDİRDİ

HABER 2.06.2022 12:39:00
BAŞKAN ALTINSOY, DSİ YATIRIMLARINI DEĞERLENDİRDİ


AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, DSİ 4. Bölge Müdürlüğü tarafından Aksaray’a 2021 ve 2022 yılı içerisinde yürütülen çalışmaları değerlendirdi.
Türkiye’de 2002 yılından bu yana başta ekonomi olmak üzere eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye birçok alanda atılan adımlar ve gerçekleştirilen reformlardan Aksaray’ın da kazanımlar elde ettiğini ifade eden Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile başlayan hizmet yolculuğunun artarak devam ettiğini vurguladı.
Aksaray Mamasın (Uluırmak) Barajı sulaması yenileme inşaatı hakkında bilgi veren Başkan Altınsoy, açık şebeke olarak hizmet gören Uluırmak Sulamasının borulu şebeke haline dönüştürülmesi çalışmalarında ana iletim hattı revize edildiği için işin keşfi kapsamında 3 bin 180 ha (toplam alan 21420) alan sulamaya açılabileceğini aktardı.
Ana iletim hattında çelik boru çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Altınsoy, ana iletim hattında 5 bin 350 m çelik boru, Sağ-Sahil ana iletim hattında ise 5 bin 763 m CTP boru imalatının tamamlandığını, ana iletim hattında çelik boru imalatı çalışmalarının sürdüğünü aktardı. Sofular Göleti bu sezon, Harmandalı ise gelecek sezon hizmet verecek.
Aksaray İçmesuyu arıtma tesisindeki gelişmelere de değinen Başkan Altınsoy, Aksaray’ın içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanmasına yönelik yürütülen çalışmalarda bütün imalatların tamamlandığını, ham su kalite problemi nedeniyle performans testlerine en kısa sürede başlanacağını aktardı.
Ortaköy ilçesine bağlı Harmandalı ile Gülağaç Sofular da tamamlanan gölet ile binlerce hektar tarım arazisinin suya kavuşturmanın mutluğunu yaşadıklarını dile getiren Altınsoy, “İnşa edilen Harmandalı Göleti rezervuarda toplanan 940000 m3 su ile 1440 da tarım arazisi sulanacaktır. Sofular Göleti rezervuarında ise toplanan 420000 m3 su ile 870 da tarım arazisi sulanacaktır. Bütün imalatlar tamamlanmıştır. Önümüzdeki sulama sezonunda hizmet vermeye başlayacaktır. Çiftçilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Aksaray Helvadere sulaması yenileme inşaatında çalışmaların süratle devam ettiğini bildiren Altınsoy, “Helvadere Göleti’nde yararlanarak klasik kanallarla sulanan tarım arazileri basınçlı sistemle sulanması için 30968 metre boru döşenecektir. 498 ha tarım arazisi basınçlı borulu sulama sistemi ile sulanacaktır. Projeyi yıl sonuna kadar bitirip çiftçimizin hizmetine sunmak istiyoruz. 20 yıldır söz verdiğimiz gibi milletimizin yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.


AKSARAY BELEDİYESİ, GELECEĞİN TEMİNATI OLAN ÇOCUKLARIN GÖNÜLLERİNCE EĞLENMESİNİ SAĞLAYACAK

HASTA YAKINI KONUKEVİ VE KÜLLİYE PROJESİNDE SONA YAKLAŞILDI

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TEBRİK ZİYARETLERİNİ KABUL EDİYOR

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TURİZM HAFTASINDA II. KILIÇARSLAN HAMAMINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Belediye Başkanı Dinçer, Toptancılar Sitesi Kavşağı’nda İncelemelerde Bulundu

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER BELEDİYE PERSONELLERİ İLE BAYRAMLAŞTI

AKSARAY BELEDİYESİ SÜNNET ŞÖLENİ İÇİN KAYITLAR BAŞLADI

  • BIST 100

    9570,65%0,42
  • DOLAR

    32,52% 0,23
  • EURO

    34,83% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2487,91% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.