BAŞKAN ALTINSOY, “DEVLET MİLLET YAN YANA

HABER 16.05.2020 14:19:00
BAŞKAN ALTINSOY, “DEVLET MİLLET YAN YANA

AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi ve diğer tedbir paketleri kapsamında kentte yapılan yardımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, paketler kapsamında devletin, kurumların ve yerel yönetimlerin şehre sağladığı katkının hız kesmeden devam ettiğini belirtti.

Aksaray’da, 65 yaş üstü 25 bin kişiye koruyucu maske ve kolonya dağıtımı yapıldığını aktaran Başkan Altınsoy, dar gelirli ve mağdur 46 bin aileye gıda paketi ulaştırıldığını kaydetti.

Aksaray Belediyesi ve ilçe belediyeleri tarafından koruyucu maske ve kolonyanın vatandaşlara ücretsiz dağıtıldığına işaret eden Altınsoy, yine belediyeler tarafından içerisinde 80 bin hijyen paketinin de vatandaşlara iletildiği bilgisini paylaştı.

Esnafa yönelik yapılan yardımlardan bahseden Altınsoy, “Halkbank tarafından küçük işletmelere verilen 6 ay anapara ve faiz ödemesiz toplam 36 ay vadeli ‘İş’e Devam Desteği Küçük İşletme Can Suyu Kredisi’nden ilimizde 3 bin 250 işletme faydalanmıştır. Mayıs ve haziran aylarında vadesi gelecek hazine destekli faizsiz olarak 6 ay ertelenen kredi geri ödemelerinden ilimizde 4 bin 700 çiftçimiz yararlanmıştır.”

Pandemi Sosyal Destek Programı kapsamında 1. 2. ve 3. faz yardım paketlerine Aksaray’da 30 bin kişinin başvurduğunu, 25 bin 560 ailenin de yardımdan faydalandığını kaydeden Altınsoy, kurumsal ve ticari ölçekteki firmalara verilen, tutarı 10 ila 100 milyon lira arasında değişen “İşe Devam Kredi Desteği” paketinden kentte 2 işletmenin faydalandığını bildirdi.

Tüm esnaf için verilen 25 bin liraya kadar limitli “İşletme Finansman Desteği” paketinden kentte 13 bin 500 esnafın yararlandığını aktaran Altınsoy, şunları kaydetti: “Aksaray’ımızda Kısa Çalışma Ödeneğine bin 382 işletme başvuruda bulunmuş, 10 bin çalışan ödenekten faydalanmıştır. Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalanamayan veya ücretsiz izne çıkarılmış olan çalışanlarımıza verilen 1170 liralık yardımdan 2 bin işi faydalanmıştır. Ücretli öğretmenler ve usta öğreticilere ek ders ücreti ödeme olanağından 534 kişi faydalanmıştır.”

İl Başkanı Altınsoy, koronavirüsle mücadelede vatandaşlara sağlanan desteklerle salgının ekonomik ve sosyal etkilerinin en aza indirgenmesinin amaçlandığına değinerek, mücadeleyi samimiyet ve başarıyla devam ettirmeye kararlı olduklarını sözlerine ekledi.                  


Anahtar Kelimeler: BAŞKAN ALTINSOY “DEVLET MİLLET

AKSARAY BELEDİYESİ SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDİYOR

AKSARAY BELEDİYESİ, GELECEĞİN TEMİNATI OLAN ÇOCUKLARIN GÖNÜLLERİNCE EĞLENMESİNİ SAĞLAYACAK

HASTA YAKINI KONUKEVİ VE KÜLLİYE PROJESİNDE SONA YAKLAŞILDI

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TEBRİK ZİYARETLERİNİ KABUL EDİYOR

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TURİZM HAFTASINDA II. KILIÇARSLAN HAMAMINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Belediye Başkanı Dinçer, Toptancılar Sitesi Kavşağı’nda İncelemelerde Bulundu

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER BELEDİYE PERSONELLERİ İLE BAYRAMLAŞTI

  • BIST 100

    9466,97%-0,60
  • DOLAR

    32,60% 0,39
  • EURO

    34,81% 0,24
  • GRAM ALTIN

    2506,22% 0,89
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.