BAŞKAN ALTINSOY, “DEVLET MİLLET EL ELE SIKINTILARI ATLATACAĞIZ

BAŞKAN ALTINSOY, “DEVLET MİLLET EL ELE SIKINTILARI ATLATACAĞIZ

HABER 15.12.2020 17:36:00
BAŞKAN ALTINSOY,  “DEVLET MİLLET EL ELE SIKINTILARI ATLATACAĞIZ

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni ekonomik destek paketini aktaran AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “1 milyon 240 bine yakın esnafımıza, 3 ay boyunca toplamda 5 milyar liralık karşılıksız destek verilecek. Yaşanan sıkıntılı süreci milletimiz ve devletimiz ile el ele başarıyla atlatacağına inanıyorum” dedi.


Koronavirüs sürecinden ekonomik olarak etkilenen kesimlerin üzerindeki bu etkiyi en aza indirmek için devletin tüm imkanlarıyla çalışmalar gerçekleştirdiğini ifade eden İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, tüm dünyayı etkileyen salgına karşı verilen mücadelede esnaf için devletin bütün imkanlarını seferber ettiğine işaret etti.
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni ekonomik destek paketi ile salgının olumsuz etkisini asgari seviyede tutabilmek için başta esnafa yönelik olan çok önemli destekler sağlanmaya devam ettiğini aktaran Altınsoy, esnafa destek kapsamında alınan kararları şöyle açıkladı; “Yılsonuna kadar yüzde 20’den yüzde 10’a indirilen kiralardaki stopaj uygulanma süresi 1 Haziran’a kadar uzatıldı. Yüzde 18’den 8’e indirilen işyeri kiralama hizmetlerindeki KDV oranını 1 Haziran’a kadar yüzde 8 olarak uygulamaya devam edilecek. Yıl ortasında başlatılan konaklamadan, yeme içmeye, yolcu taşımacılığından bakım onarıma kadar KDV indirimlerin süreleri 1 Haziran’a kadar uzatıma gidildi. Ayrıca esnafımıza kira ve gelir kaybı desteği hazırlıklarına başladık. Kısıtlamalar sebebiyle salgından doğrudan etkilenen 432 bin 567 esnafımız bulunuyor.

Toplam 1 milyon 239 bin 438 kişiyi bulan bu kesime 3 ay süreyle ayda bin lira destek ödemesi yapılacak. Hibe şeklinde verilecek esnaf destek ödemesinden taksi, dolmuş, servis işletmecisi, pazarcı, lokantacı, kadın-erkek kuaförü, pansiyon, yurt, kreş, düğün işletmecisi gibi kesimler faydalanacaktır. Böylece toplamda 3 miyar 718 milyon liralık destek esnafımızın hizmetine sunulacak. Kira desteğini basit usule tabi olmanın şartları da belirlendi. İşyeri kira olan esnafımıza 3 ay süreyle büyükşehirlerde 750 lira diğer şehirlerde aylık 500 lira kira desteği yapılacak. Bu iki destek kalemi çerçevesinde 3 ay boyunca toplamda 5 milyar lira esnafımıza hibe desteği sağlanacak. Bu süreci millet devlet el ele başarıyla atlatacağımıza inanıyorum” 


Aksaray’da sağanak yağış

ÇOCUKLARIN MERAKLA BEKLEDİĞİ ÇOCUK EĞLENCE MERKEZİ ŞEKİLLENİYOR

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MİSAFİRİ OLARAK KÜLLİYE’DE AĞIRLANACAK

AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.