BAŞKAN ALTINSOY “ÇİFTÇİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN

HABER 7.04.2020 12:54:00
BAŞKAN ALTINSOY “ÇİFTÇİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN

 

 

AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından ekilebilir tüm arazilerin üretime kazandırılması amacıyla başlatılan “Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi” projesi kapsamında Aksaray İlimizin de dahil olduğu toplam 21 ilde üreticilerimize tohumların yüzde 75’ini hibe ediyoruz. İlimize hayırlı olsun.” dedi.

 

Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Aksaray’daki ekilebilir arazilerin üretime daha fazla katılması için çiftçilerin tohumların yüzde 75'ini hibe, % 25'i ise çiftçi katkısı ile karşılayabileceklerini belirtti.

COVİT19 salgını dolayısıyla, bitkisel üretimin devamlılığı ve gıda arz güvencesini sağlamanın önümüzdeki dönem için büyük önem taşıdığının altını çizen Başkan Altınsoy, “Bu doğrultuda gerek Bakanlığımızın tüm birimleri tedbirler almaya devam ediyor” dedi.

 

Bu kapsamda Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi programının başlatıldığını ifade eden Başkan Altınsoy, “Bu proje ile ülkemiz için stratejik ürünlerde rekolte artışını sağlamayı, aynı zamanda üreticilerimizi bu dönemde üretime yönlendirmeyi, dolayısıyla da tarım arazilerinin etkin şekilde kullanılmasıyla tarımsal üretimin artırılmasını hedefleniyor” şeklinde konuştu.

 

Bakanlık tarafından ekimi yapılacak tohumların sertifikalı ve miktarının 6 bin 700 ton olarak belirlendiğini aktaran Altınsoy, “Koronavirüs salgını dolayısıyla, bitkisel üretimin devamlılığı ve gıda arz güvencesini sağlamak amacıyla ekim yapılabilecek alanlarda ekilişlerin kesintiye uğramaması ve tüm ekilebilir arazilerin üretime katılması için, Tarım ve Orman Bakanlığı’mızca başlatılan “Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi Programı” kapsamında Buğday, Arpa, Kuru Fasulye, Mercimek, Mısır, Ayçiçeği ve Çeltik gibi stratejik ürünlerin tohumlarını çiftçilerimiz % 75 hibe ile alabilecekler. İlimize ve çiftçilerimize hayırlı, uğurlu olsun. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli’ye teşekkür ediyorum.


AKSARAY BELEDİYESİ, GELECEĞİN TEMİNATI OLAN ÇOCUKLARIN GÖNÜLLERİNCE EĞLENMESİNİ SAĞLAYACAK

HASTA YAKINI KONUKEVİ VE KÜLLİYE PROJESİNDE SONA YAKLAŞILDI

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TEBRİK ZİYARETLERİNİ KABUL EDİYOR

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TURİZM HAFTASINDA II. KILIÇARSLAN HAMAMINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Belediye Başkanı Dinçer, Toptancılar Sitesi Kavşağı’nda İncelemelerde Bulundu

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER BELEDİYE PERSONELLERİ İLE BAYRAMLAŞTI

AKSARAY BELEDİYESİ SÜNNET ŞÖLENİ İÇİN KAYITLAR BAŞLADI

  • BIST 100

    9570,65%0,42
  • DOLAR

    32,52% 0,23
  • EURO

    34,83% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2487,91% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.