BAŞKAN ALTINSOY: “BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

HABER 30.05.2020 16:12:00
BAŞKAN ALTINSOY: “BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni tip koronavirüsle mücadelede gelinen aşamayı ve normalleşme yönünde atılacak adımları aktaran AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “Temkinli ve tedbirli bir şekilde, tüm kurallara uyarak inşallah bu belayı, musibeti tamamıyla ortadan kaldıracağız” dedi.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kovid-19 salgınına karşı alınan önlemlerin, 1 Haziran’dan itibaren normale dönüş kapsamında değişeceğini açıkladığını hatırlatan Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “Hayırlı uğurlu olsun ama bu, bundan sonra her şey bitti manasına gelmiyor. Temkinli ve tedbirli bir şekilde, tüm kurallara uyarak inşallah bu belayı, musibeti tamamıyla ortadan kaldıracağız. Bugün geldiğimiz nokta, başta Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya konulan bu faaliyetler olmak üzere, milletimizin hep beraber sabırla, güçlü bir şekilde bu süreçte göstermiş olduğu mücadelenin sonucudur. İnşallah sonu hayır olacak. Ülkemiz çok daha güzel, iyi günlere gidecek. Ümit ediyorum ki yeni bir devrin de başlangıcı olsun” dedi.

1 Haziran’dan sonra kalkacak olan kısıtlamalar ve “normal yaşam” hakkında bilgiler veren Başkan Altınsoy, “Şehirlerarası seyahat sınırlamasının 1 Haziran itibari ile tamamen kalkacak. İdari izinde bulunan veya esnek çalışma sistemine dahil olan kamu personeli, normal mesaiye başlayacak. Kreşler ve gündüz bakım evlerinin tamamı açılacak. 65 yaş üstünün sokağa çıkma sınırlaması ve pazar günleri 14.00 ile 20.00 saatleri arasında istisna kapsamında olma uygulaması devam edecek. Esnaf ve sanatkar olarak işletme sahibi 65 yaş üstü vatandaşlarımız maske, mesafe, temizlik şartına riayet şartıyla işinin başında bulunabilecek. 20 yaş altıyla ilgili sokağa çıkma uygulaması da 18 yaşa indirildi. 0-18 yaş grubunun tamamı Çarşamba ve Cuma günleri 14.00-20.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olmayacak. Restoran, kafe, pastahane, kıraathane, çay bahçeleri, dernek lokali, yüzme havuzu, kaplıca türü işletmeler belirlenen kurallar dahlinde saat 22.00’ye kadar hizmet vermeye başlayacak. Eğlence mekanları ile nargile satışı bu kapsamın dışında olacak. Sadece kendi müşterilerine hizmet veren turizm tesislerin bünyesindeki işletmeler saat sınırlamasına tabi olmayacak. Yol güzergahlarındaki dinlenme tesisleri de 1 Haziran’da hizmet vermeye devam edecek. Plajlar, milli parklar ve bahçeler belirlenen kurallar dahilinde 1 Haziran’dan itibaren faaliyete geçebilecek. Müze ve ören yerleri, hayvan satış yerleri de açılacak. Hipodromlar 10 Haziran’dan itibaren yeniden faaliyete geçebilecek. Bireysel sporlarla ilgili sınırlamalar kaldırıldı. Spor tesisleri ile içlerindeki tesisler gece 24.00’e kadar hizmet verebilecek. Sürücü kursları ve benzeri kurslar hizmet verebilecek. Kütüphaneler, millet kıraathaneleri, gençlik merkezleri, gençlik kampları belirlenen şartlar dahilinde faaliyetlerini sürdürebilecek. Açık havada oturma yeri olan yerlerdeki konserler yine saat 24.00 ile sınırlı olmak üzere başlayabilecek” dedi. Başkan Altınsoy son olarak yeni normal düzende maske, mesafe, temizliğe de büyük önem verilmesini önemle vurguladı.


TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

AKSARAY BELEDİYESİNDEN EMEKLİLERE ÜCRETSİZ KUAFÖR HİZMETİ

AKSARAY BELEDİYESİNDEN 23 NİSAN’A ÖZEL ÇOCUK ŞENLİĞİ

ATSO ÜYELERİ TÜYAP’TA YAPI FUARINA KATILDI

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,49% -0,15
  • EURO

    34,89% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2437,17% 0,59
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.