Başkan Yalçın: "Diyanet bile TÜİK'in verilerine inanmıyor"

Başkan Yalçın: "Diyanet bile TÜİK'in verilerine inanmıyor"

SİYASET 10.02.2024 15:52:22
Başkan Yalçın:

Anadolu Birliği Partisi (ABP) Genel Başkanı Bedir Yalçın, ülke ekonomisine ilişkin değerlendirmede bulundu. Fitre fiyatlarındaki artışın ekonominin kötü gidişatını kanıtlar nitelikte olduğunu belirten Başkan Yalçın:" Diyanet de TÜİK verilerine inanmıyor ki fitre oranına yüzde 85 oranında zam yaptı" dedi.

ANKARA (İGFA) - Yerel seçimlere ittifakla değil kurduğu yeni partiyle tek başına girme kararı alan Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın, Diyanet'in belirlendiği fitre fiyatlarındaki artışa ilişkin değerlendirmede bulundu. Diyanet'in TÜİK verilerine inanmadığını bu yüzden fitre oranında fahiş zamma imza attığını ifade eden Başkan Yalçın açıklamasında şunları söyledi:" İktidar her ne kadar ekonomik krizi TÜİK verileri ile makyajlamak istese de gerçek veriler gün gibi ortada. Öyle ki Diyanet İşleri Başkanlığı günlük fitre miktarını 130 ₺ olarak belirledi.Bir önce ki yıla göre artış oranı yüzde 85 oldu. Kısacası Diyanet, TÜİK’in yüzde 65 olarak açıkladığı yıllık enflasyonun yüzde 20 fazlası artış yapmış oldu. Bu da gösteriyor ki;Diyanet de TÜİK’in verilerine inanmıyor. Çarşı pazarı esas alarak yüzde 85 oranında zam yapıyor.

AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN UYARI SOĞUĞA KARŞI İZOLE EDİLMEYEN SU SAYAÇLARI DONABİLİR

Drift Yapan Sürücüler Sivil Trafik Polislerine Yakalandı

kaçakcılara geçit yok

Alparslan Türkeş Bulvarı’nda Motosiklet Kazası: 2 Genç Yaralandı

Otomobil ile motosiklet çarpıştı 1 yaralı

AKSARAY, UNESCO ÖĞRENEN ŞEHİRLER AĞI’NA TÜRKİYE’DEN KABUL EDİLEN İKİ ŞEHİRDEN BİRİ OLDU

Aksaray’da Aile İçi Tartışma Kanlı Bitti: 1 Kişi Ağır Yaralı

  • BIST 100

    14029,89%0,01
  • DOLAR

    42,95% 0,08
  • EURO

    50,53% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5959,25% 0,12
  • Ç. ALTIN

    9931,63% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.