Başkan Yalçın: "Diyanet bile TÜİK'in verilerine inanmıyor"

Başkan Yalçın: "Diyanet bile TÜİK'in verilerine inanmıyor"

SİYASET 10.02.2024 15:52:22
Başkan Yalçın:

Anadolu Birliği Partisi (ABP) Genel Başkanı Bedir Yalçın, ülke ekonomisine ilişkin değerlendirmede bulundu. Fitre fiyatlarındaki artışın ekonominin kötü gidişatını kanıtlar nitelikte olduğunu belirten Başkan Yalçın:" Diyanet de TÜİK verilerine inanmıyor ki fitre oranına yüzde 85 oranında zam yaptı" dedi.

ANKARA (İGFA) - Yerel seçimlere ittifakla değil kurduğu yeni partiyle tek başına girme kararı alan Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın, Diyanet'in belirlendiği fitre fiyatlarındaki artışa ilişkin değerlendirmede bulundu. Diyanet'in TÜİK verilerine inanmadığını bu yüzden fitre oranında fahiş zamma imza attığını ifade eden Başkan Yalçın açıklamasında şunları söyledi:" İktidar her ne kadar ekonomik krizi TÜİK verileri ile makyajlamak istese de gerçek veriler gün gibi ortada. Öyle ki Diyanet İşleri Başkanlığı günlük fitre miktarını 130 ₺ olarak belirledi.Bir önce ki yıla göre artış oranı yüzde 85 oldu. Kısacası Diyanet, TÜİK’in yüzde 65 olarak açıkladığı yıllık enflasyonun yüzde 20 fazlası artış yapmış oldu. Bu da gösteriyor ki;Diyanet de TÜİK’in verilerine inanmıyor. Çarşı pazarı esas alarak yüzde 85 oranında zam yapıyor.

Aksaray’da Hafif Ticari Kamyonet Tabelaya Çarpıp Araziye Uçtu 2 Yaralı

Aksaray'da Otomobil Yayaya Çarpıp Kaçtı!

Aksaray Üniversitesi öğrencilerinin Otonom Traktör Projesi Teknofest 2025 finalinde

ESKİ CEZAEVİ ALANINDA DÖNÜŞÜM BAŞLADI

Aksaray’da Otomobil Takla Attı: Sürücü Şans Eseri Kurtuldu

Aksaray’da Kavşakta Kaza: Otomobil Takla Attı, Sürücü Şans Eseri Kurtuldu

Aksaray’da Tırın Ani Manevrası Kazaya Neden Oldu

  • BIST 100

    11094,46%-1,12
  • DOLAR

    41,60% 0,10
  • EURO

    49,01% 0,46
  • GRAM ALTIN

    5187,03% 0,42
  • Ç. ALTIN

    8509,68% 0,10

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.