BASIN, KATILIMCI ANLAYIŞIN GELİŞİMİNDE ÖNEMLİ BİR ROLE SAHİPTİR

BASIN, KATILIMCI ANLAYIŞIN GELİŞİMİNDE ÖNEMLİ BİR ROLE SAHİPTİR

HABER 10.01.2023 12:04:00
BASIN, KATILIMCI ANLAYIŞIN GELİŞİMİNDE ÖNEMLİ BİR ROLE SAHİPTİR

 

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı.

Toplumsal iletişim sürecinin en önemli parçalarından biri olan basının, demokratik sistem standartlarını geliştirmenin temel anahtarları arasında yer aldığını söyleyen Prof. Dr. Yusuf Rektör Şahin, iletişim hakkının işlevsel biçimde kullanılabilmesinde de basının çok önemli bir noktada durduğunu iletti. Bir yanıyla bilgilenmeye ve haberdar olmaya diğer yanıyla yöneten-yönetilen ilişkisinin somut bir zemin kazanmasına katkı sunan basın faaliyetlerinin, katılımcı ve çoğulcu anlayışların gelişiminde de çok önemli bir role sahip olduğuna dikkat çeken Prof. Şahin, “Bilgilendirme faaliyetinin etik değerler ve mesleki sorumluluk bilinci ile yürütülmesi bu noktada çok önemlidir. Öznesi kamu faydası olan basın faaliyetleri hiç kuşkusuz toplumsal gelişime pozitif değer katmaktadır. Özellikle internetin ve teknolojinin ortaya koyduğu yeniliklerle birlikte -iletişim biçimlerinin ve araçlarının önemli ölçüde farklılaşmasına da bağlı olarak- doğru bilginin önemi gün geçtikçe daha iyi anlaşılmaktadır” dedi.

Rektör Yusuf Şahin, açıklamasını şu şekilde noktaladı: “Kurumsal olarak yaptığımız çalışmaların geniş kitlelere duyurulmasında basın emekçilerinin çok mühim katkıları var. Kendilerine çok teşekkür ediyor, başta şehrimizdeki basın çalışanları olmak üzere, tüm basın emekçilerinin gününü kutluyoruz


BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MİSAFİRİ OLARAK KÜLLİYE’DE AĞIRLANACAK

AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

  • BIST 100

    10101,57%0,19
  • DOLAR

    32,38% -0,13
  • EURO

    34,76% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2410,35% -1,00
  • Ç. ALTIN

    3868,40% -0,99

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.