Balıkçı gemilerine ayar!

Balıkçı gemilerine ayar!

GÜNDEM 4.01.2024 10:29:12
Balıkçı gemilerine ayar!

Balıkçı Gemilerini İzleme Sistemi (BAGİS) cihazı arızalanan gemiler, arıza giderilene kadar avcılık faaliyetinde bulunamayacak.

ANKARA (İGFA) -  Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Balıkçı Gemilerini İzleme Sistemi Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, balıkçı gemilerinin kayıt altına alınarak kimlik, konum, zaman, hız ve yön gibi seyir bilgileri ile avcılık faaliyet verilerinin izlenmesini sağlayan BAGİS ile ilgili GSM, uydu ve diğer iletişim araçlarına ait abonelik, iletişim ve haberleşme ücretlerine ilişkin hususlar Bakanlıkça belirlenecek.

Balıkçı gemisi yetkilileri, BAGİS yazılımında kendilerine tanımlanan yetkiyle sisteme giriş yaparak gemilerini takip edebilecek. BAGİS cihazının arızalı olması durumunda arıza kaydı oluşturabilecek. Cihazı arızalanan balıkçı gemisi, arıza kaydı oluşturulduktan sonra BAGİS cihazının arızası giderilene kadar avcılık faaliyetinde bulunamayacak.

Tebliğ, 1 Ocak'tan geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Anahtar Kelimeler: balıkçı gemilerine ayar!

Aksaray Barosu’ndan 18 Mart Mesajı: “Çanakkale Geçilmez

Aksaray Valisi Murat Duru’nun “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” Mesajı

Aksaray’da 1120 Adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi: 3 Kişi Tutuklandı

Aksaray’da Otomobil Sulama Kanalına Uçtu: 2 Yaralı

Aksaray–Nevşehir Yolunda Kaza: 1 Ölü, 3 Ağır Yaralı

Aksaray’da Gece Saatlerinde trafik Kaza:sı 1 Kişinin Ayağı Kırıldı

Aksaray’da Gece Saatlerinde Trafik Kazası: 1 Kişi Yaralandı

  • BIST 100

    16252,82%1,87
  • DOLAR

    44,19% 0,03
  • EURO

    51,17% 0,33
  • GRAM ALTIN

    7100,69% -0,16
  • Ç. ALTIN

    11584,42% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.