Bakan Selçuk: “Kısa Çalışma Ödeneği Başvuruları Yarın Başlıyor

HABER 22.03.2020 18:28:00
Bakan Selçuk: “Kısa Çalışma Ödeneği Başvuruları Yarın Başlıyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Kısa Çalışma Ödeneği başvurularının yarından itibaren elektronik ortamda yapılabileceğini duyurdu.

Bakan Selçuk, yeni koronavirüsten olumsuz etkilenen ve bu sebeple kısa çalışma uygulamasından yararlanmak isteyen işverenlerin İŞKUR İl Müdürlükleri ve Hizmet Merkezlerine özel olarak oluşturulan elektronik posta adresleri aracılığıyla gerekli belgeleri göndererek başvurularını gerçekleştirebileceklerini söyledi.

Başvurularla ilgili açıklamanın www.iskur.gov.tr adresi üzerinden yayımlanacağını belirten Bakan Selçuk, “Kısa Çalışma Ödeneği’nin devreye alınması, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi'nde yer aldı. İŞKUR yönetim kurulumuz da süreci hızlandırmak adına başvuruların yapılabilmesi için bir karar aldı. Kısa çalışma ödemeleri, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığımızca yapılacak uygunluk tespitinin ardından gerçekleştirilecek.” dedi.

Bakan Selçuk açıklamasında ayrıca, başvuruların yapılması ve sonuçlandırılmasına ilişkin süreç hakkında İŞKUR internet sitesinde (www.iskur.gov.tr) detaylı duyurunun yapılacağını bildirdi.

Genç Motosiklet Sürücüsü Direksiyon Hakimiyetini Kaybederek Yola Savruldu

Aksaray'da Yaya Geçidinde Feci Kaza: 2 Yaralı

Aksaray’da İki Otomobil Çarpıştı: 1 Yaralı

Aksaray’da Kavşakta Feci Kaza: İki Otomobil Çarpıştı, 2 Yaralı

TÜRKİYE’NİN DÖNÜM NOKTASI

Aksaray’da Kaçak Ürün Operasyonu: 3 Milyon TL’lik Malzeme Ele Geçirildi

Motosikletler Kaza Yaptı: 4 Yaralı

  • BIST 100

    10914,10%-1,32
  • DOLAR

    42,08% -0,01
  • EURO

    48,38% 0,09
  • GRAM ALTIN

    5371,76% 0,79
  • Ç. ALTIN

    8820,78% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.