Bakan Selçuk: “ALO 170 Hattımıza 4.8 Milyon Çağrı Aldık

HABER 7.05.2020 01:46:00
Bakan Selçuk: “ALO 170 Hattımıza 4.8 Milyon Çağrı Aldık

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk,  Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının görüldüğü tarih olan 11 Mart’tan, nisan sonuna kadarki süreçte ALO 170’e gelen çağrıların yüzde 160 artarak 4.8 milyona ulaştığını açıkladı.

Zehra Zümrüt Selçuk, bakanlık halkla ilişkiler biriminin yoğun mesai ile çalıştığını, vatandaşın hizmete ulaşması için yoğun çaba gösterildiğini bildirdi.

11 Mart’tan Sonra 4 Milyon 830 Bin Çağrı Geldi

Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının görülmesinden önce 11 Ocak- 29 Şubat arasında, Bakanlığın iletişim merkezi ALO 170’e 1.857.302 çağrı geldiğinin bilgisini veren Bakan Selçuk, 11 Mart sonrası bu rakamın 4.8 milyona yükseldiğini kaydetti.

ALO 170 En Çok İŞKUR İçin Çaldı

ALO 170’e yapılan çağrılara bakıldığında en fazla talep gelen kurum İŞKUR oldu. 11 Mart’tan nisan ayının sonuna kadar İŞKUR’a gelen çağrı sayısı yüzde 417 artarak 1 Milyon 623 bine yükseldi. Yine, 11 Mart’tan nisan ayı sonuna kadar Sosyal Güvenlik Kurumu için 1 Milyon 311 bin 423 kez arama yapıldı.  

Kısa Çalışma Ödeneği Hakkında 372 Bini Aşkın Çağrı Geldi

Bakan Selçuk, en yüksek artışın Kısa Çalışma Ödeneği başlığı altında yaşandığına dikkat çekerek, “Yılın ilk aylarında Kısa Çalışma Ödeneği ile ilgili bin 2 bine yakın çağrı gelirken, koronavirüs ile mücadele tedbirleri kapsamında Kısa Çalışma Ödeneği’nin kullanılmaya başlanması ile bu rakam 372 bin 126’a ulaştı. ALO 170 çağrı merkezimiz vasıtasıyla, Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalanma sürecinde firmalar bilgilendirilerek, başvuruların doğru bir şekilde yapmaları sağlanıyor.” açıklamasını yaptı. 

ALO 170 Gece Gündüz Arandı, 7-24 Hizmet Sundu

Gelen aramalarda vatandaşın işlemini kısa sürede sonuçlandırmak için yoğun çaba sarf edildi. Gece gündüz aranan ALO 170 iletişim merkezi 7-24 hizmet sunuyor. Koronavirüs nedeniyle gelen çağrılara ise özellikle hassasiyet gösteriliyor. Her bir vatandaş ile ortalama görüşme süresi 248 saniye olurken, toplam görüşme süresi ise 12 milyon 743 bin 560 dakikayı buldu.

Uşak Tekstil Geri Dönüşümünde Dünya Birincisi Oldu!

AKSARAY'A YATIRIMA DEVAM EDİYORUZ

BAŞKAN DİNÇER’DEN MİNİKLERE BAYRAM HEDİYESİ

AKSARAY BELEDİYESİ LİSELER ARASI 2. TİYATRO YARIŞMASI FİNALE DOĞRU

OLİMPİYAT ŞAMPİYONU YUSUF DİKEÇ VE BAŞKAN DİNÇER AYNI HEDEFTE BULUŞTU

Aksaray’da Kaçakçılığa Geçit Yok: 7 Operasyonda Çok Sayıda Kaçak Ürün Ele Geçirildi

Dünya Biyologlar Günü ASÜ’de etkinliklerle kutlandı

  • BIST 100

    9266,09%-1,36
  • DOLAR

    38,13% 0,12
  • EURO

    43,59% 1,55
  • GRAM ALTIN

    4093,74% 3,51
  • Ç. ALTIN

    6581,31% 3,38

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.