Bakan Yumaklı'dan yapay et tartışmalarına son nokta!

Bakan Yumaklı'dan yapay et tartışmalarına son nokta!

GÜNDEM 10.01.2024 14:21:26
Bakan Yumaklı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yapay et tartışmaları ile ilgili kesinlikle gündemlerinde olmadığı gibi, yapay et üretimine izin verilmesinin de asla söz konusu olmadığını söyledi.

 ANKARA (İGFA) - Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ulusal Gıda Kodeks Komisyonu Toplantısı'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Yumaklı, son birkaç ayda tarım alanında yaptığımız devrim niteliğinde değişikliklerin yanında, gıda konusunda da reform denilebilecek düzenlemeler yaptıklarını belirterek, "Geçen yıl yaptığımız düzenlemeyle nar ekşisi izlenimi veren nar ekşisi sosu, nar aromalı sos gibi ürünlerin yurt içi piyasaya arzını yasakladık. Benzer şekilde limon suyu izlenimi veren limon sosu gibi ürünlerin yurt içi piyasaya arzını da yasaklayacağız" dedi.

Bakan Yumaklı, yapay et tartışmaları ile ilgili de yaptığı değerlendirmede, kesinlikle bakanlık olarak gündemlerinde böyle bir şey olmadığı gibi, yapay et üretimine izin verilmesi asla söz konusu olmadığını söyledi.

En iyi gıda denetçilerinin tüketiciler olduğunun altını çizen Bakan Yumaklı, bu konuda tüketicilerin yaşadıkları sıkıntılar ve güvenilirlikle ilgili yakından takip etmelerini veilgili şikayetlerde bulunmalarını istedi.


Aksaray’da sağanak yağış

ÇOCUKLARIN MERAKLA BEKLEDİĞİ ÇOCUK EĞLENCE MERKEZİ ŞEKİLLENİYOR

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MİSAFİRİ OLARAK KÜLLİYE’DE AĞIRLANACAK

AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.