Bakan Yumaklı'dan yapay et tartışmalarına son nokta!

Bakan Yumaklı'dan yapay et tartışmalarına son nokta!

GÜNDEM 10.01.2024 14:21:26
Bakan Yumaklı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yapay et tartışmaları ile ilgili kesinlikle gündemlerinde olmadığı gibi, yapay et üretimine izin verilmesinin de asla söz konusu olmadığını söyledi.

 ANKARA (İGFA) - Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ulusal Gıda Kodeks Komisyonu Toplantısı'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Yumaklı, son birkaç ayda tarım alanında yaptığımız devrim niteliğinde değişikliklerin yanında, gıda konusunda da reform denilebilecek düzenlemeler yaptıklarını belirterek, "Geçen yıl yaptığımız düzenlemeyle nar ekşisi izlenimi veren nar ekşisi sosu, nar aromalı sos gibi ürünlerin yurt içi piyasaya arzını yasakladık. Benzer şekilde limon suyu izlenimi veren limon sosu gibi ürünlerin yurt içi piyasaya arzını da yasaklayacağız" dedi.

Bakan Yumaklı, yapay et tartışmaları ile ilgili de yaptığı değerlendirmede, kesinlikle bakanlık olarak gündemlerinde böyle bir şey olmadığı gibi, yapay et üretimine izin verilmesi asla söz konusu olmadığını söyledi.

En iyi gıda denetçilerinin tüketiciler olduğunun altını çizen Bakan Yumaklı, bu konuda tüketicilerin yaşadıkları sıkıntılar ve güvenilirlikle ilgili yakından takip etmelerini veilgili şikayetlerde bulunmalarını istedi.

Aksaray’da Ticari Araç ile Motorsiklet Çarpıştı: 2 Yaralı

Aksaray’da Polisten Kaçan Araç Yakalandı: 3 Gözaltı

Aksaray’da Kontrolden Çıkan Otomobil Hurdaya Döndü: 1 Yaralı

Aksaray’da ' Tartışma Kavgaya Dönüştü: 2 Yaralı

Aksaray'da Seyir Halindeki hafif ticari Kamyonet Devrildi: 2 Kişi Yaralandı

Aksaray'da parkta bir genç bıçaklanarak yaralandı

Aksaray'da otomobil şarampole uçtu

  • BIST 100

    15873,27%-1,56
  • DOLAR

    44,36% 0,17
  • EURO

    51,10% 0,00
  • GRAM ALTIN

    6256,26% 0,17
  • Ç. ALTIN

    10614,40% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.