Bakan Yanık: 'Aile Destek' ödemeleri öne çekildi

Bakan Yanık: 'Aile Destek' ödemeleri öne çekildi

GÜNDEM 29.12.2022 10:28:48
Bakan Yanık:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 'Türkiye Aile Destek Programı' ödemelerinin öne çekildiğini duyurarak, bugün hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağını açıkladı.

ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Aile Destek Programı ödemelerine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Bakan Yanık paylaşımında, "Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle, Ocak ayının ilk haftası yapılacak olan Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini öne çekerek 29 Aralık Perşembe (bugün) hak sahiplerinin hesaplarına yatırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye Aile Destek Programı kapsamında 3 milyon haneye 2.9 milyar TL, "Çocuk Desteği Bileşeni" kapsamında ise 2.2 milyon haneye 919 milyon TL olmak üzere toplam 3 milyon haneye 3.8 milyar TL tutarında ödeme yapılacağını belirten Bakan Yanık, paylaşımında şunları kaydetti:

"Böylece Türkiye Aile Destek Programı ödemeleri kapsamında yıl sonuna kadar 3 milyon tekil hanemize aktardığımız toplam destek tutarı 13 milyar TL’yi aşmış olacak. Ayrıca yıl sonuna kadar Türkiye Aile Destek Programı ödemeleri kapsamında çocuk bileşeni ile toplam 5.6 milyon çocuğumuz için 2.6 milyar TL ödeme gerçekleştirmiş olacağız."

https://twitter.com/deryayanikashb/status/1608339678545035266

İzmir'deki Orman Yangınında Şehit Olan Dozer Operatörü İbrahim Demir’e Veda Töreni

Konya Büyükşehir Belediyesi’nden Çeşme’deki Orman Yangınına Destek

Aksaray’da Uyuşturucu Suçundan Aranan Şahıs JASAT Tarafından Yakalandı

Aksaray’dan Türkiye Gündemine Bakış

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır’dan “İklim Kanunu”na Sert Eleştiri

TBMM'NİN EN ETKİLİ 30 MİLLETVEKİLİ

Aksaray Emniyetinden Suçüstü Operasyon: Hırsızlık Şüphelileri 24 Saatte Yakalandı

  • BIST 100

    10275,80%0,46
  • DOLAR

    39,84% 0,11
  • EURO

    46,95% 0,39
  • GRAM ALTIN

    4274,15% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.