Bakan Tunç: Af değil! Suç işlerse doğrudan cezaevine alınacak

Bakan Tunç: Af değil! Suç işlerse doğrudan cezaevine alınacak

GÜNDEM 14.07.2023 09:43:15
Bakan Tunç: Af değil! Suç işlerse doğrudan cezaevine alınacak

100 bin mahkumu ilgilendiren infaz düzenlemesi Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda kabul edilmesi sonrasında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, teklifinin 'af' düzenlemesi olmadığına dikkat çekti.

ANKARA (İGFA) - TBMM'de kabul edilen 100 bin mahkumu ilgilendiren infaz düzenlemesi ile ilgili COVID-19 döneminde izinde bulunan hükümlüler kalan cezalarını denetimli serbestlikle tamamlayacaklar.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kabul edilen kanun teklifinin 'af' düzenlemesi olmadığını vurguladı.

Bakan Tunç, "TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen kanun teklifi bir 'af' düzenlemesi olmayıp, COVID-19 izninde bulunan, koşullu salıverilme tarihine belli bir süre kalmış olan iyi halli hükümlülerin kalan cezasının denetimli serbestlik altında çektirilmesidir." ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/yilmaztunc/status/1679596544843038720

31 Temmuz 2023 tarihine dikkat çeken Bakan Tunç, 31/7/2023 tarihi itibarıyla COVID-19 izninde bulunan hükümlülerden denetimli serbestliğe ayrılmalarına 5 yıl veya daha az süre kalanlar, tekrar cezaevine dönmeyecek ve kalan sürelerini denetimli serbestlik altında infaz edileceğini, yine aynı tarih itibarıyla kapalı ceza infaz kurumunda bulunan ve cezasının belirli bir süresini bu kurumlarda geçiren hükümlüler ise iyi halli olmak şartıyla 3 yıl daha erken açık ceza infaz kurumuna ayrılabileceğini kaydetti.

Bakan Tunç, bu hükümlüler cezalarının süresine göre en az 3 ay açık ceza infaz kurumunda kalmak şartıyla 3 yıl daha erken denetimli serbestliğe ayrılabileceğini belirtti.

31 Temmuz itibarıyla denetimli serbestlikte olup da izinli sayılanların yükümlülükleri kalkacağı ancak bu kişiler suç şlemeleri halinde doğrudan cezaevine alınacağıni söyledi.

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır’dan “İklim Kanunu”na Sert Eleştiri

TBMM'NİN EN ETKİLİ 30 MİLLETVEKİLİ

Aksaray Emniyetinden Suçüstü Operasyon: Hırsızlık Şüphelileri 24 Saatte Yakalandı

AKSARAY’IN ÇEVRE VE TURİZM PROJELERİ ANKARA’DA MASAYA YATIRILDI

Gece Vakti Yağma Suçundan Aranan Şüpheli Ağaçören'de Yakalandı

Aksaray Belediyesi’nden Sivrisineklere Karşı Teknolojik Hamle: Drone ile Havadan İlaçlama Başladı

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, "Tarım Orman Şehrin Güvencesi" Programına Konuk oldu

  • BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,82% 0,12
  • EURO

    46,79% -0,61
  • GRAM ALTIN

    4262,42% -0,74
  • Ç. ALTIN

    6808,69% -0,22

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.