Bakan Şimşek: Denetimlerde yapay zeka devrede

Bakan Şimşek: Denetimlerde yapay zeka devrede

EKONOMİ 27.08.2023 14:50:07
Bakan Şimşek: Denetimlerde yapay zeka devrede

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıtdışılıkla mücadelenin artarak devam edeceğini belirterek, denetimlerde yapay zekayı devreye aldıklarını açıkladı.

ANKARA (İGFA) - Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kayıp ve kaçağıyla mücadele çalışmalarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kayıtdışılık sadece vergi kaybı olmadığını belirterek, esas sorunun, kayıtlı ekonomi aleyhinde oluşan haksız rekabetin yol açtığı tahribat olduğunu kaydetti.

TRT Haber'in paylaşımını alıntılayan Bakan Şimşek, "Hatalı KDV oranı uyguladığı tespit edilen 8 bin 531 mükellefi denetledik, 550 milyon lira kayıt dışı hasılat tespit ettik. Günübirlik kiralamalar konusunda kısa süre içinde 5 binden fazla adreste denetim yapıldı. Risk analiz ve denetim çalışmalarında yapay zekayı kullanıyoruz" dedi.

https://twitter.com/memetsimsek/status/1695754921746849816

Bakan Şimşek, risk analiz ve denetim çalışmalarında yapay zeka uygulamalarını, yani gelişen tüm dijital teknolojileri kullandıklarını belirterek, "Bu yıl kiralık konutlar, eğlence yerleri ve restoranlarda fiili denetimler gerçekleştiriliyor, özellikle KDV oranlarını hatalı uygulayan mükellefleri yakından takip ederek gerekli denetimleri yapıyoruz. Piyasada oluşan fiyat hareketlerini yakından takip ediyor ve birçok sektöre ilişkin detaylı analizler yapıyoruz. Ülke genelinde hazırlanan denetim planları ile sahada da denetimlerimizi sürdürüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.


BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MİSAFİRİ OLARAK KÜLLİYE’DE AĞIRLANACAK

AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

  • BIST 100

    10101,57%0,19
  • DOLAR

    32,38% -0,13
  • EURO

    34,76% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2410,35% -1,00
  • Ç. ALTIN

    3868,40% -0,99

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.