Bakan Nebati, Financial Times'ın makaleye yanıt verdi

Bakan Nebati, Financial Times'ın makaleye yanıt verdi

EKONOMİ 15.09.2022 18:19:37
Bakan Nebati, Financial Times

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Financial Times (FT) gazetesi tarafından yayımlanan "Türkiye'nin kasasını kim dolduruyor?" (Who is stuffing Turkey?) makalesine yanıt verdi.

ANKARA (İGFA) - Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkiye'nin ekonomi modeli: Yatırım, Üretim, İstihdam, İhracat, Büyüme" dedi.

Gazetenin 2 gün önce yayımladığı Louis Ashworth imzalı makale, Türkiye'de Merkez Bankası'nın bilaçosunda görülen 24,4 milyar dolarlık kaynağı belirsiz artışı konu almıştı.

İngilizce'de Türkiye için kullanılan turkey kelimesi Türkçe'de hindi anlamına da geliyor ve makalede, kaynağı açıklanamayan bu para için 'hindinin doldurulması' metaforu kullanılıyor.

Makalede, "Yerli hindiler uçma yetenekleriyle bilinmez ancak Türkiye'de sermaye'nin uçuşu alışılmış bir durumdur." deniyor.

Ülkeden yabancı para çıkışının vurgulandığı makalede 2022'nin ilk 7 ayında Merkez Bankası bilançosundaki 24 milyar doların üzerindeki artışa ve olasılıklara dikkat çekiliyor.

Aksaray'da küçükbaş hayvancılık üreticilerine büyük bir destek geliyor

Aksaray’da Gece Yarısı Parkta Bıçaklı Kavga

Aksaray Belediyesi Sosyal Belediyecilikte Örnek

ASÜ İletişim Fakültesinde 2025-2026 Bahar Dönemi akademik açılışı yapıldı

İYİ Parti Aksaray İl Başkanlığı, 4. Olağan Kongre’nin ardından teşkilatlanma çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Şehrimizin tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri yerinde tanıtıldı

BAŞKAN DİNÇER, UCLG-MEWA SOSYAL İÇERME KOMİTESİ TOPLANTISINA KATILDI

  • BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.