Bakan Kurum: Poşet fiyatları, 2023'te de 25 kuruş olacak

Bakan Kurum: Poşet fiyatları, 2023'te de 25 kuruş olacak

GÜNDEM 7.12.2022 23:15:10
Bakan Kurum: Poşet fiyatları, 2023

TBMM'de 2023 yılı bütçesine ilişkin açıklama yapan Murat Kurum, "Bu yıl da aldığımız kararla, poşet fiyatlarını 25 kuruş olarak belirliyoruz" dedi

ANKARA (İGFA) - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda, 2023 yılı bütçesine ilişkin yaptığı açıklamda, poşete bu yıl da zam yapılmayacağını açıkladı.

Bakan Kurum açıklamasında, plastik poşet kaynaklı 550 bin ton plastik atığın oluşumunu ve 23 bin ton sera gazı salınımını engellediklerini belirterek, "Bu yıl da aldığımız kararla, poşet fiyatlarını 25 kuruş olarak belirliyor ve herhangi bir artışa gitmiyoruz. Şimdi poşette gösterdiğimiz başarıya, inşallah, Depozito Yönetim Sistemi’mizle de ulaşacağız. 2023’ün sonuna kadar ülkemizin her yerinde 7 bin depozito iade noktasıyla milletimize hizmet verecek; ekonomimize katkı verecek ve en önemlisi de doğamızı koruyacağız." dedi.

Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise, "Birkaç gündür soruluyordu. Meclis Genel Kurulu bütçe görüşmelerimizde açıkladım. Bu yıl da poşet fiyatlarını 25 kuruş olarak belirledik" ifadelerine yer verdi.

https://twitter.com/murat_kurum/status/1600544082421436417

Aksaray Müteahhit İş İnsanları Birliği Kuruldu: Ramazan Aygül Başkan Seçildi

ASÜ’lü güreşçilerden Ünilig Türkiye Şampiyonası’nda büyük başarı

AKSARAY BELEDİYESİ TARIM ARAZİLERİNDE VERİMİ ARTIRMAK İÇİN GÜBRELEME ÇALIŞMASINA BAŞLADI

İYİ Parti Aksaray İl Başkanı Sercan Belgemen’den 19 Mayıs Mesajı

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır’dan 19 Mayıs Mesajı

Ayça Çağlar: “Atatürk’ün Emanetine Sahip Çıkan Gençlerle Aydınlık Bir Gelecek Kuracağız

Aksaray Barosu Başkanı Av. Erçin Mevlüt DÜZGÜN’den 19 Mayıs’ın 106. Yılına Anlamlı Mesaj

  • BIST 100

    9514,01%-1,60
  • DOLAR

    38,80% 0,03
  • EURO

    43,80% 0,29
  • GRAM ALTIN

    4104,25% 1,86
  • Ç. ALTIN

    6626,03% 0,37

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.