Bakan Çavuşoğlu'ndan İsveç'e 'somut adım atın' mesajı

Bakan Çavuşoğlu'ndan İsveç'e 'somut adım atın' mesajı

GÜNDEM 22.12.2022 15:40:00
Bakan Çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İsveçli mevkidaşıyla görüştü. Bakan Çavuşoğlu, "Terör iltisaklı suçluların iadesinde somut bir gelişme yok" dedi.

ANKARA (İGFA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström ile ortak basın toplantısı düzenledi.

İsveç’in Üçlü Ahitname’de yer alan taahhütlerini yerine getirmesini ve terörle mücadelede somut adımlar atmasını beklediklerini ifade eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç'in NATO üyeliği için Türk halkının ve Yüce Meclisimizin ikna olması gerektiğini söyledi.

"Biz İsveç ve Finlandiya'nın güvenlik endişelerini anlıyoruz" diyen Bakan Çavuşoğlu, "NATO'nun açık kapı politikasını da sonuna kadar destekliyoruz. En sonunda Madrid'de Türkiye'nin beklentilerini belgede açıkça dile getirdik. Müzakerelerin başlamasına da onay verdik. Ama uygulanması da önemli" diye konuştu.

https://youtu.be/DLC1LEAV9KA

Çavuşoğlu açıklamasında şunları kaydetti:

"Mevkidaşımın PKK/PYD ile mesafe açıklamaları son derece önemliydi. Bunlar doğru yönde atılan adımlardır ancak özellikle terör iltisaklı suçluların iadesi ve terör varlıklarının dondurulması konusunda somut bir gelişme yok. Bu hafta FETÖ mensubunun iadesi talebi reddedildi ki bu çok olumsuz bir gelişme. Terör iltisaklı şahısların iadesi konusunda ilave adımların atılması bizim en doğal beklentimizdir. FETÖ mensupları için İsveç bir cazibe merkezi olmaya devam ediyor".

https://twitter.com/MevlutCavusoglu/status/1605898608318058497

YEMEK FABRİKASI PROJESİNİN TEMEL BETONU TAMAMLANDI

TUZ GÖLÜ'NDEN GELEN SON RESİMLER KURAKLIĞI GÖZLER ÖNÜNE SERDİ

AK PARTİ AKSARAY’DA ÜYE REKORU KIRDI!

Aksaray Jandarmasından Kurban Bayramı Öncesi Uyarı

Aksaray Müteahhit İş İnsanları Birliği Kuruldu: Ramazan Aygül Başkan Seçildi

ASÜ’lü güreşçilerden Ünilig Türkiye Şampiyonası’nda büyük başarı

AKSARAY BELEDİYESİ TARIM ARAZİLERİNDE VERİMİ ARTIRMAK İÇİN GÜBRELEME ÇALIŞMASINA BAŞLADI

  • BIST 100

    9484,39%-0,31
  • DOLAR

    38,80% -0,09
  • EURO

    44,00% 0,31
  • GRAM ALTIN

    4120,60% 0,34
  • Ç. ALTIN

    6670,45% 0,67

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.