Bakan Çavuşoğlu'ndan İsveç'e 'somut adım atın' mesajı

Bakan Çavuşoğlu'ndan İsveç'e 'somut adım atın' mesajı

GÜNDEM 22.12.2022 15:40:00
Bakan Çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İsveçli mevkidaşıyla görüştü. Bakan Çavuşoğlu, "Terör iltisaklı suçluların iadesinde somut bir gelişme yok" dedi.

ANKARA (İGFA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström ile ortak basın toplantısı düzenledi.

İsveç’in Üçlü Ahitname’de yer alan taahhütlerini yerine getirmesini ve terörle mücadelede somut adımlar atmasını beklediklerini ifade eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç'in NATO üyeliği için Türk halkının ve Yüce Meclisimizin ikna olması gerektiğini söyledi.

"Biz İsveç ve Finlandiya'nın güvenlik endişelerini anlıyoruz" diyen Bakan Çavuşoğlu, "NATO'nun açık kapı politikasını da sonuna kadar destekliyoruz. En sonunda Madrid'de Türkiye'nin beklentilerini belgede açıkça dile getirdik. Müzakerelerin başlamasına da onay verdik. Ama uygulanması da önemli" diye konuştu.

https://youtu.be/DLC1LEAV9KA

Çavuşoğlu açıklamasında şunları kaydetti:

"Mevkidaşımın PKK/PYD ile mesafe açıklamaları son derece önemliydi. Bunlar doğru yönde atılan adımlardır ancak özellikle terör iltisaklı suçluların iadesi ve terör varlıklarının dondurulması konusunda somut bir gelişme yok. Bu hafta FETÖ mensubunun iadesi talebi reddedildi ki bu çok olumsuz bir gelişme. Terör iltisaklı şahısların iadesi konusunda ilave adımların atılması bizim en doğal beklentimizdir. FETÖ mensupları için İsveç bir cazibe merkezi olmaya devam ediyor".

https://twitter.com/MevlutCavusoglu/status/1605898608318058497

AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİME BÜYÜK DESTEK

Otomobil Yayaya Çarptı: Kayıp Şahıs Olduğu Ortaya Çıktı

Aksaray’da ‘Dur’ İhtarına Uymayan Sürücü Kaza Sonrası Yakalandı

Aksaray'da Plakasız Motosiklet Sürücüsü ‘Dur’ İhtarına Uymayınca Kaçtı: Yakalanınca Ehliyeti İptal Edildi

Aksaray'da Motor Kısmı Alev Alan Otomobilde Korkutan Anlar

ANAHTAR PARTİ AKSARAY’DA HER YERDE – ÜYELİK REKORU İÇİN SEFERBERLİK BAŞLATTI!

Aksaray’da Drift Yapan Sürücüye 54 Bin 879 TL Ceza: Aracı Bırakıp Kaçtı

  • BIST 100

    10659,83%0,89
  • DOLAR

    42,33% 0,21
  • EURO

    49,14% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5550,39% -0,01
  • Ç. ALTIN

    9211,41% -0,08

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.