Bahçeli: Yeni anayasa için 100 maddelik teklifimiz hazır

Bahçeli: Yeni anayasa için 100 maddelik teklifimiz hazır

SİYASET 13.06.2023 12:26:49
Bahçeli: Yeni anayasa için 100 maddelik teklifimiz hazır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni yasama döneminin ilk grup toplantısında 100 maddelik yeni anayasa teklifinin hazır olduğunu duyurdu.

ANKARA (İGFA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni yasama döneminin ilk grup toplantısında konuştu.

Bahçeli, partisinin grup toplantısında yönetimde denge ve düzenin kurumsallaştığını belirterek, "Toplumun büyük çoğunluğunun yaşam ve anlayış biçimine uygun olan iktidar yönetimi meşrudur. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi iki seçimde de güçlenerek çıkmıştır.MHP 5 milyon 480 bin oy sayısı ve yüzde 10.07 oy oranı ile şeytani planları boşa çıkarmıştır. 50 vekil ile kilit duruma gelmiştir partimiz" dedi.

"BAHARI GETİRECEKLERİN DAMI KARLA KAPLANDI"

"Cumhur ittifakı TBMM'de üstünlüğü yine kazanmıştır" diyen Bahçeli, "Türkiye'nin istikrarlı gelişimine milletimiz omuz vermiştir. Baharı getireceğiz diyenlerin damı karla kaplanmıştır. Direne direne kazanacağız diyenlerin ocağına incir ağacı dikilmiştir. CHP'ye yuva yapan guguk kuşları taşıyıcısına sırt dönmüştür" diye konuştu.

Hain bir kuşatmayı yendiklerini ifade eden Bahçeli, kiralık anket şirketlerinin kuyruklu yalanlarını da ezip çiğnediklerini söyledi. 

Türkiye'nin öncelikli sorun alanlarından birinin kimliksiz, heyecansız muhalefet anlayışı olduğuna vurgu yapan Bahçeli, "Demokrasimizde bir kamburdur bu anlayış. CHP genel başkanının hâlâ milletin mesajını anlayamamış olmasıdır üzüntümüz. Köylülerimizi ve TRT'yi suçlayan hatası hâlâ şoku atmadığına delildir. Köylüleri suçlamak milli iradeye saldırıdır. Cumhuriyetin 100. yıl dönümünde 100 maddelik anayasa teklif metnimiz çoktan hazırlanmıştır. Milletin çağrısına kulak verip yeni anayasa konusundaki yaklaşımları samimiyet testidir. Kapsayıcı, demokratik nitelikli, devlet millet dengesini kuran anayasa için elimizi taşın altına koymaya hazırız. MHP yeni anayasa konusunda 4 Mayıs tarihinde çalışmalarını bitirmiş ve metin sonuçlanmıştır" diye konuştu.

İYİ Parti Aksaray İl Başkanı Sercan Belgemen’den 19 Mayıs Mesajı

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır’dan 19 Mayıs Mesajı

Ayça Çağlar: “Atatürk’ün Emanetine Sahip Çıkan Gençlerle Aydınlık Bir Gelecek Kuracağız

Aksaray Barosu Başkanı Av. Erçin Mevlüt DÜZGÜN’den 19 Mayıs’ın 106. Yılına Anlamlı Mesaj

Rektör Arıbaş: Bizlere düşen görev 19 Mayıs ruhunu yaşatmaktır

BAŞKAN AKTÜRK AKSARAY’A SAĞLIKTA TARİHİ YATIRIMI DUYURDU

JEOLOJİ MÜHENDİSLERİNDEN BAŞKAN DİNÇER’E NEZAKET ZİYARETİ

  • BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,67% -0,16
  • EURO

    43,29% -0,25
  • GRAM ALTIN

    3993,64% -0,14
  • Ç. ALTIN

    6550,35% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.