Ayhan EREL’in kürsüden yapmış olduğu Aksaray ile ilgili konuşması

HABER 15.02.2020 02:41:00
Ayhan EREL’in kürsüden yapmış olduğu Aksaray ile ilgili konuşması

Aksaray İYİ Parti Milletvekili Ayhan Erel Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Aksaray'ın olmazsa olmazı olan Demir yolu hakkında şunları söyedi.Kış şartlarında Aksaray'da yardıma muhtaç, yoksul, fakir ailelerin her türlü ihtiyacını karşılamada imkânlar dâhilinde her türlü çabayı gösteren, Aksaray'ın Sayın Valisine, yine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından sorumlu Vali Yardımcısına, orada çalışan personele ve Aksaraylı hayırsever iş adamlarına buradan teşekkür etmek istiyorum. 

    Aksaray'ımız, Türkiye'nin ortasında iklim şartları, fiziki şartları, ulaşım şartlarıyla yatırım yapmaya, sanayileşmeye çok müsait bir ilimizdir. Tarım alanları dışındaki alanlarda istenilen şekilde, istenilen büyüklükte, istenilen ölçüde fabrikalar kurulabilir. Ancak Aksaray'ın bu kadar gelişmesine müsait bir durumu var iken maalesef -Evet, Selami Altınok Valimize de teşekkür ediyorum- Aksaray'ın gelişmesinin önünde iki tane büyük engel var. Bunlardan bir tanesi: On beş yıldır Aksaray'ımıza söz verildiği hâlde bir türlü yerine getirilemeyen Aksaray ile Ulukışla arasındaki demir yolu hattıyla Aksaray'ın Mersin ve İskenderun Limanı'na bağlanmasını Aksaraylılar büyük bir özlemle ve sabırsızlıkla bekliyor. Bildiğimiz kadarıyla bu proje tamamlanmış, ihale aşamasında, AK PARTİ'li Aksaray milletvekili arkadaşlarımızın da bu konuda çabası var ama bugüne kadar istediğimiz sonucu alamadık. "Para yok." deniliyor ama Aksaray'a uğrayan AK PARTİ'li yetkililer, siyasetçi arkadaşlarımız, her geldiklerinde "Demir yolunun temelini atacağız, ihalesini yapacağız." Diyorlar, maalesef bugüne kadar yapamadılar. Bir an önce bunun yapılmasını 400 bini aşan nüfusuyla Aksaraylı hemşehrilerimiz adına talep ediyorum.

    Yine, Aksaray'ın gelişmesinin önündeki diğer bir engel de havaalanının yüzde 60'a yakını tamamlandığı hâlde bugüne kadar yapılmaması. Dolayısıyla uluslararası yatırımcılar, maalesef havaalanı olmadığı için Aksaray'a yatırım yapmaktan çekinmektedirler. Bugün Aksaray, Otomarsan'ıyla, Brisa'sıyla, Colins'iyle, Sütaş'ıyla endüstride, sanayide büyük bir hamle içerisindedir. Yapılacak demir yolu ve havaalanıyla organize sanayide çalışan işçi sayısı 3'e katlanacak, Aksaraylıların işi, aşı daha da çok olacak.

    Başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere, dönemin Başbakanlarının, Ulaştırma Bakanlarının, Devlet Demiryolları Genel Müdürlerinin Aksaraylılara vermiş olduğu sözü yerine getirmelerini bekliyorum.

Ayhan Erel Kimdir?

1957 yılında, Gümüşhane'de doğmuştur. Avukat olan Ayhan Erel, Ankara Üniversitesi mezunu olup, 27. Dönem TBMM Aksaray İYİ Parti Milletvekilidir.
Ayhan Erel Nerenin Milletvekili?

Aksaray milletvekilleri arasında yer almaktadır.
Ayhan Erel Hangi Partinin Milletvekili?

İYİ Parti milletvekilleri arasında yer almaktadır.
Ayhan Erel Nerelidir?

Gümüşhane
Ayhan Erel Kaç Yaşındadır?

63
Ayhan Erel Ne Mezunu?

Ankara Üniversitesi
Ayhan Erel Mesleği Nedir?

Avukat

 


MACERA PARK ÇOK YAKINDA YENİ SEZONA MERHABA DİYECEK

AKSARAY BELEDİYESİ SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDİYOR

AKSARAY BELEDİYESİ, GELECEĞİN TEMİNATI OLAN ÇOCUKLARIN GÖNÜLLERİNCE EĞLENMESİNİ SAĞLAYACAK

HASTA YAKINI KONUKEVİ VE KÜLLİYE PROJESİNDE SONA YAKLAŞILDI

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TEBRİK ZİYARETLERİNİ KABUL EDİYOR

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TURİZM HAFTASINDA II. KILIÇARSLAN HAMAMINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Belediye Başkanı Dinçer, Toptancılar Sitesi Kavşağı’nda İncelemelerde Bulundu

  • BIST 100

    9655,67%1,38
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.