AYASOFYA’NIN DİRİLİŞİ, MESCİDİ AKSA’NIN ÖZGÜRLÜĞE KAVUŞMASININ HABERCİSİDİR

HABER 24.07.2020 16:13:00
AYASOFYA’NIN DİRİLİŞİ, MESCİDİ AKSA’NIN ÖZGÜRLÜĞE KAVUŞMASININ HABERCİSİDİR

      Ayasofya’nın 86 yıl sonra yeniden cami olarak ibadete açılmasının ardından açıklamada bulunan AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “Ayasofya’nın Camii olarak hizmete açılmasının egemen ve güçlü Türkiye’nin haykırışı, Mescidi Aksa’nın özgürlüğe kavuşmasının habercisidir” dedi.

AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “Mübarek Cuma gününde 86 yıllık hasretimiz, İstanbul’umuzun kılıç hakkı, fethin sembolü Ayasofya’mızın tekrar ibadete açılmasının haklı gururunu yaşıyoruz. Nice tarihi camilerimiz gibi Ayasofya’mızda ata yadigarı miraslarımızdan en nadidesi ve en kıymetlisi 1934 yılında bakanlar kurulu tarafından alınan karar ile müzeye çevrilmiştir. Bu karar tarihimize, zaferlerimize, Müslümanların kalbinde ise en büyük yaradır. Ayasofya ne sadece alelade bir cami, ne de benzerleri gibi tarihi bir yapıdır. Ayasofya Peygamberimizin müjdelediği fethin sembolü, Peygamber övgüsüne mazhar olmuş komutan Fatih Sultan Mehmet Han’ın kılıç hakkı ve tekrar ibadete açılması bile Müslüman düşmanlarını ayağa kaldıracak kadar önemli bir mirastır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi “Ayasofya’nın dirilişi, Mescidi Aksa’nın özgürlüğe kavuşmasının habercisidir”

Ayasofya’mızın tekrar ibadete açılışının sevincini yaşatan, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere vesile olanlardan Cenab-ı Allah razı olsun. Biz Müslümanlara Ayasofya’mıza abdest ile yeniden ayak basmamızı nasip eden Yüce Rabbimize şükürler olsun” dedi.

AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİME BÜYÜK DESTEK

Otomobil Yayaya Çarptı: Kayıp Şahıs Olduğu Ortaya Çıktı

Aksaray’da ‘Dur’ İhtarına Uymayan Sürücü Kaza Sonrası Yakalandı

Aksaray'da Plakasız Motosiklet Sürücüsü ‘Dur’ İhtarına Uymayınca Kaçtı: Yakalanınca Ehliyeti İptal Edildi

Aksaray'da Motor Kısmı Alev Alan Otomobilde Korkutan Anlar

ANAHTAR PARTİ AKSARAY’DA HER YERDE – ÜYELİK REKORU İÇİN SEFERBERLİK BAŞLATTI!

Aksaray’da Drift Yapan Sürücüye 54 Bin 879 TL Ceza: Aracı Bırakıp Kaçtı

  • BIST 100

    10659,83%0,89
  • DOLAR

    42,33% 0,21
  • EURO

    49,14% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5550,39% -0,01
  • Ç. ALTIN

    9211,41% -0,08

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.