AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI'' KONULU YARIŞMAYA KATILAN VATANDAŞLARA HEDİYELERİ VERİLDİ

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI'' KONULU YARIŞMAYA KATILAN VATANDAŞLARA HEDİYELERİ VERİLDİ

HABER 1.10.2020 16:01:00
AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI

Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden başlatılan ‘’Avrupa Hareketlilik Haftası’’ konulu yarışmada dereceye giren kullanıcılara hediyelerini verdi.

 

Avrupa Hareketlilik Haftası, belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya ve desteklemeye teşvik eden, her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında dünyanın her yerinde kutlanıyor.

 

Hafta süresince, belediyelerin ulaşım planlamasının ve toplu ulaşım sisteminin geliştirilmesi, bisiklet ve yaya yollarının artırılması, vatandaşların ise bireysel araçlar yerine alternatif ulaşım metotlarıyla seyahat etmesinin teşvik edilmesi amaçlanıyor.

 

Aksaray Belediyesi’nin farkındalık oluşturmak için sosyal medya hesapları üzerinden başlattığı etkinliklerin konusu geçtiğimiz hafta ‘’Avrupa Hareketlilik Haftası’’ olarak belirlendi. 

 

Aksaray Belediyesi ekiplerince Belediye Başkanı Evren Dinçer’in twitter hesabı üzerinden başlatılan yarışmaya çok sayıda katılım oldu. Yarışmada başarılı olan 5 kullanıcıya günün anlamına uygun olarak bisiklet hediye edildi.

 

Yarışmada dereceye giren sosyal medya takipçilerine bisikletler hediyelerini veren Belediye Başkanı Evren Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;  ‘’Avrupa Hareketlilik Haftası’’ dolayısı ile sosyal medya hesaplarımız üzerinden bir yarışma başlattık. Biz yerel yönetimler olarak bisiklet kullanımının yaygınlaşmasını istiyoruz. Bunun için 25 kilometrelik Akıllı Bisiklet Yolu projesini şehrimizde hayata geçireceğiz. Bu proje kapsamında şehrimizde kuracağımız bisiklet istasyonları ile bisikletleri bir istasyondan alan vatandaşlarımız başka bir istasyona bırakabilecek. Aksaray’da bisiklet kullanımımızı bu şekilde yaygınlaştırmak istiyoruz. Bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması ile şehrimizde çevre kirliliğinin azaltılması, spora teşvik edilmesi ve sağlıklı yaşamın desteklenmesini hedefliyoruz. Arkadaşlarımızın sosyal medya üzerinden başlattığımız yarışmaya katılım sağlamaları bizleri mutlu etti. Yarışmaya katıldıklarından ötürü kendilerine teşekkür ediyorum. Bisikletleri güle güle kullanmalarını ve teşvik etmelerini istirham ediyoruz.’’ Dedi. 


AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.