ATSO’DA ENERJİ VERİMLİLİĞİ EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

ATSO’DA ENERJİ VERİMLİLİĞİ EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

HABER 23.03.2022 11:39:00
ATSO’DA ENERJİ VERİMLİLİĞİ EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

Türk Standartları Enstitüsü Bölge Müdürlüğü tarafından Aksaray’daki işverenlere TS EN ISO 50001:2018 bilgilendirme paneli, Aksaray Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Refik Tezcan, Konya TSE Bölge Koordinatörü Mehmet Yıldırım ve TSE Aksaray İl Müdürü İsmail Karacan katılımıyla Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasında gerçekleşti.
Son yıllarda önemi hızla artan enerji verimliliği konusunda ATSO Üyelerine yönelik düzenlenen bilgilendirme semineri hakkında açıklamalarda bulunan Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, yaptığı açıklama da “Bilindiği üzere Dünya’nın son yıllarda yaşadığı en büyük problemlerin başında enerji gelmektedir. Bugün her bir yatırımcının yüksek enerji maliyetleri nedeniyle büyük sorunlar yaşadığı ortadadır. Bu noktada Türk Standartları Enstitümüz enerji verimliliği noktasında yenilikçi adımlar atmakta ve çalışmalar yaparak yatırımcıları bilgilendirmektedir. Enerji verimliliği ısı, gaz, buhar, basınçlı hava, elektrik gibi çok değişik formlarda olabilen enerji kayıpları ile her çeşit atığın değerlendirilmesi veya geri kazanılması veya yeni teknoloji kullanma yoluyla üretimi düşürmeden, sosyal refahı engellemeden enerji tüketiminin azaltılmasını sağlamaktadır. Enerji verimliliği aynı zamanda, binalarda yaşam standardı ve hizmet kalitesinin, endüstriyel işletmelerde ise üretim kalitesi ve miktarının düşüşüne yol açmadan, birim hizmet veya ürün miktarı başına enerji tüketiminin azaltılmasına da katkı sağlamaktadır. Enerji verimliliği; enerji girdisinin üretim içindeki payının azaltılması, aynı üretimin daha az enerji tüketerek gerçekleştirilmesini destek olmaktadır. Önemi her geçen gün artarak devam enerji verimliliği alanında düzenlediğimiz seminere katılım gösteren üyelerimize teşekkür ediyoruz. ATSO olarak işletmelerimize ve üyelerimize yönelik eğitimlere devam edecek ve onların her alanda bilgilerine katkı sağlamak adına çalışmalar yürüteceğiz ”Dedi.

 


AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.