ATSO VE BORSA BANKA MÜDÜRLERİNİ BİR ARAYA GETİRDİ

HABER 9.04.2020 15:38:00
ATSO VE BORSA BANKA MÜDÜRLERİNİ BİR ARAYA GETİRDİ

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ile Aksaray Ticaret Borsası iş dünyasının şikayetleri üzerine Aksaray genelindeki tüm banka müdürlerini acil toplantıya çağırarak şikayetlerin çözümü noktasında bilgi alışverişinde bulundu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ile 365 Oda ve Borsa Başkanlarının yaptığı toplantının hemen sonrasında bankalara çağrıda bulunulurken, Aksaray’daki tüm şikayetler banka müdürlerine iletildi.

ATSO Meclis Salonunda Tedbir önlemlerinin tamamı alınarak yapılan toplantı ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş ve Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök Başkanlığında gerçekleşti.

Limitlerin bittiği, bankaların özel müşterilerine yüksek kredi miktarları kullandırdıkları, Devletin 250 milyar TL kredi limiti açmasına yönelik bankaların üyeleri geri çevirdiklerine dair şikayetler aldıklarının altını çizen ATSO Başkanı Göktaş, ve Ticaret Borsası Başkanı Özkök yaptıkları açıklama da; “ Dünya’nın büyük bir sınavdan geçtiği ve ülkelerin ekonomik olarak çalışmalar ve desteklemeler yaptığı, Devletimizin Biz Bize Yeteriz gibi büyük bir kampanya başlatarak birlik ve beraberliğin yanı sıra dayanışmanın artması gereken bir ortamda bankalarımızın üzerine düşen görev çok daha fazla artış göstermektedir. Bugüne kadar başta TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere tüm iş dünyamızda bu düşünceler doğrultusunda bankalara çağrıda bulunarak bu dayanışmanın en büyük ortakları olmaları gerektiğini dile getirmişlerdir.

İçinde bulunduğumuz bir ortamda bankalarımızın yoğunluğunun inanılmaz derece de artış gösterdiğini gözlemliyoruz fakat malum durum yaşandığı sürece tüm toplumun elinden gelenin fazlasını yapması gerektiğinin de bilincinde olmalıyız.

Buradan üyelerimize ve işletmelerimize aynı zamanda vatandaşlarımıza da sesleniyoruz. Doğru limitler talep edilmeli, ihtiyacı olmayan ve bankalarda ki hesaplarında mevduatı bulunanlar düşük oranlar ve şartlar nedeniyle kredi başvurusu yapmasınlar ki bankalarımız bu durumu onaylamayacak bu yüzden de bankalarımızı meşgul etmemeli her şeyden öte böyle bir ortamda menfaat düşüncesi içerisine girmemeliyiz.

Limiti olanlar KGF kredisi kullanmamalı ki bankaların diğer kredilerinin de maliyetleri birbirine çok yakındır. Experlerin yaptığı değerlendirmelerinde de bu süreçte sıkıntılı olduğu gözlemlenmektedir. Bu yüzden Experlerinde değerlendirmelerini yaparken şeffaf, adil ve etik bir şekilde yapmasını diliyoruz.

Kamu bankalarına sunulan imkanların özel bankalara da sunulmasını TOBB Başkanımıza ileteceğiz bu noktada hem bankalarımızın hem de iş dünyamızın talebini Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ile Aksaray Ticaret Borsası olarak ileteceğimizden kimsenin en ufak şüphesi olmasın.

Son olarak böyle bir ortamda hem bankalarımızın hem iş dünyamızın hem de vatandaşlarımızın belirttiğimiz hususları dikkate alarak adım atmalarını Aksaray iş dünyası olarak talep ediyoruz. Eğer bizler üzerimize düşeni yaparsak bu süreçten çok daha kısa ve başarılı bir şekilde az zararla çıkarız”Dediler


Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Öğretmenlerle İftarda Buluştu

Validen gençlere hodri meydan 'Çaylar demli olsun, sohbet koyu olacak

AKSARAY BİLİR, EVREN BAŞKAN SÖZ VERİRSE YAPAR

5 BİN ÖĞRENCİYİ HAYAL ETTİĞİ BAŞARIYA KAVUŞTURAN AKSARAY BELEDİYESİ, AYT VE TYT KURSLARINA DEVAM EDİYOR

31 MART GERÇEK BELEDİYECİLİĞİN MİLADI OLACAK

AKSARAY BELEDİYESİ GÜNLÜK 25 TON ATIĞI GERİ DÖNÜŞTÜREREK ÜLKE EKONOMİSİNE KATMA DEĞER SAĞLIYOR

  • BIST 100

    9073,5%-0,07
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.