ATSO HEYETİ MOBİLYACILAR SİTESİ İÇİN MOBESKO’YU İNCELEDİ

HABER 9.03.2020 12:09:00
ATSO HEYETİ MOBİLYACILAR SİTESİ İÇİN MOBESKO’YU İNCELEDİ

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, Meclis Başkanı Fatih Tekin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Kulak ve Genel Sekreter Murat Yılmaz’dan oluşan ATSO Heyeti, Türkiye’nin ve Kocaeli ilinin en seçkin markalarını bir araya toplamak için 92 büyük girişimci tarafından kurulan Mobesko’yu inceleyerek, Aksaray’da kurulması planlanan Mobilyacılar Sitesi ile ilgili yapım aşaması noktasında bilgi edindi.

Aksaray’da her fırsatta mobilyacılar sitesi kurulması gerektiğinin ve ATSO Üyelerinin bu noktada sürekli öneri ve talepte bulunduklarının altını çizen ATSO Başkanı Göktaş, yaptığı açıklama da “Aksaray Belediyemizin projeleri arasında yer alan Mobilyacılar Sitesi ile ilgili daha net ve faydalı bilgiler almak, aynı zamanda şehrimize ve bölgemizde katma değer yaratacak bir site inşa etmek adına Kocaeli ilinde kurulan Mobesko’nun yapım aşamasını ve çalışmalarını yerinde inceledik. 

2006 yılında ağırlıklı olarak Kocaeli ili girişimcilerinin bir araya gelerek kurduğu S.S Dayanıklı Tüketim Malları ve Mobilyacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi (MOBESKO) aynı yıl içerisinde yatırımını gerçekleştirdiği 91.578 m² yüzölçümüne sahip arsasını satın almış ve  2007 yılında temeli atılarak, projenin inşaatına başlamış ve  2010 yılında ticari hayatına başlamıştır.

Mobesko Projesi içinde 92 adet mağazanın yanı sıra personel ve ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılayacağı ve neşeli bir alışveriş günü geçireceği restoran, kafeterya, büfe hizmetleri yanı sıra 750 araç kapasiteli açık - 800 araç kapasiteli kapalı otoparkımız hizmetleri  yer almaktadır. Mağazaların her biri 4 kat*400m²=1600m²’den oluşmakta olup her gün binlerce insanın alışveriş yaptığı bir alan oluştuğunu inceleme fırsatımız oldu. 

Mobesko Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Başoğul, Mobesko kuruluna kadar Kocaeli’nde ki birçok mobilya mağazasının aynı Aksaray’da olduğu gibi dağınık konumlarda olduğunu, Mobesko ile tek çatı altında toplanarak Kocaeli’ne büyük bir hava getirdiklerini ifade ederek bizlere son derece önemli bilgiler vermiştir. Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizlerde aldığımız bu bilgiler doğrultusunda Üyelerimiz ve Aksaray Belediyemizi ile yapacağımız ortak çalışmalar neticesinde İç Anadolu Bölgesine ve şehrimize farklı bir hava getirecek aynı zamanda katma değerini artıracak bir site inşa edeceğiz ”Dedi.


AKSARAY BELEDİYESİ, GELECEĞİN TEMİNATI OLAN ÇOCUKLARIN GÖNÜLLERİNCE EĞLENMESİNİ SAĞLAYACAK

HASTA YAKINI KONUKEVİ VE KÜLLİYE PROJESİNDE SONA YAKLAŞILDI

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TEBRİK ZİYARETLERİNİ KABUL EDİYOR

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TURİZM HAFTASINDA II. KILIÇARSLAN HAMAMINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Belediye Başkanı Dinçer, Toptancılar Sitesi Kavşağı’nda İncelemelerde Bulundu

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER BELEDİYE PERSONELLERİ İLE BAYRAMLAŞTI

AKSARAY BELEDİYESİ SÜNNET ŞÖLENİ İÇİN KAYITLAR BAŞLADI

  • BIST 100

    9570,65%0,42
  • DOLAR

    32,52% 0,23
  • EURO

    34,83% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2487,91% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.