ATSO BAŞKANI KOÇAŞ VATANDAŞLARI SİGORTA ACENTA TERCİHLERİ KONUSUNDA UYARILARDA BULUNDU

ATSO BAŞKANI KOÇAŞ VATANDAŞLARI SİGORTA ACENTA TERCİHLERİ KONUSUNDA UYARILARDA BULUNDU

HABER 24.06.2024 11:26:00
ATSO BAŞKANI KOÇAŞ VATANDAŞLARI SİGORTA ACENTA TERCİHLERİ KONUSUNDA UYARILARDA BULUNDU


Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Koçaş, son zamanlarda yaşanan sigorta acentesi dolandırıcılığı vakalarıyla ilgili olarak vatandaşları uyarmak amacıyla bir açıklama yaptı. Geçtiğimiz ay Aksaray'da yaşanan bir olayda, bölgedeki bir sigortacının yüksek miktarlarda prim alarak müşterilerini mağdur ettiği ve daha sonra şehri terk ettiği ortaya çıktı. Bu olayın ardından Oda üyeleri ve mağdur vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine harekete geçildi.
Yapılan araştırmalar sonucunda, söz konusu kişinin ne odamıza ne de resmi mercilere kayıtlı olduğu, ancak yaklaşık 20 yıldır kayıtsız ve yetkisiz bir şekilde sigorta işi yürüttüğü tespit edildi. Mağdur vatandaşlar arasında yoğun bir şekilde dolaşan şikayetlerde, bu kişinin müşterilerin haberi olmadan trafik sigorta poliçelerini iptal ettiği, aynı zamanda yarı fiyatına kasko poliçesi düzenlediği ve bu poliçeleri de müşterilerin bilgisi olmadan iptal ettiği ifade ediliyordu.
Aksaray'da faaliyet gösteren diğer sigorta acenteleri arasında kendisini ucuz poliçe kesen bir firma olarak lanse eden bu kişinin, piyasada dikkat çekici düşük fiyatlarla sigorta poliçeleri sattığı ve bu yolla vatandaşları mağdur ettiği anlaşıldı. Özellikle trafik sigortası, kasko, konut ve işyeri sigorta poliçelerinde, normal piyasa fiyatlarının neredeyse yarısına kadar indirimler yaparak vatandaşların dikkatini çektiği ve bu şekilde birçok sigorta işlemi gerçekleştirdiği belirlendi.
Başkan Koçaş, bu tür dolandırıcılık vakalarının son derece üzücü olduğunu ve vatandaşların mağdur olmamaları için dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. Koçaş, vatandaşlara sigorta işlemlerinde dikkatli olmaları çağrısında bulundu ve şu önerilerde bulundu:
Sigorta işlemleri için mutlaka vergi kaydı bulunan ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sigorta Müdürlüğünde Acente Levha kaydı olan sigorta acentelerini tercih etmeleri gerekmektedir. Sigorta poliçesinin içeriğini ve acentenin güvenilirliğini dikkatlice incelemeleri önemlidir. Sigorta işlemlerini gerçekleştirecekleri acentenin uzun yıllardır Aksaray'da faaliyet gösteren ve kendini kanıtlamış sigorta acenteleri olmasına özen göstermeleri tavsiye edilir. Düzenlenen sigorta poliçelerinin e-Devlet üzerinden takip edilebileceği unutulmamalıdır.
Koçaş ayrıca, vatandaşların kaza sonrası araç değer kaybı gibi konularda kendilerine vekalet isteyen kişilere itibar etmemeleri gerektiğini belirterek, bu durumlarda sigorta acentesine veya avukata başvurulması gerektiğini vurguladı. Bu tür dolandırıcılık vakalarıyla karşılaşan vatandaşların hemen yetkililere başvurmaları ve gereken adımları atmaları önemlidir” Dedi.


KİTAP KONAKLARINDA SINAV YOĞUNLUĞU YAŞANIYOR ÖĞRENCİLER SESSİZ VE NEZİH ORTAMDA SINAVA HAZIRLANIYORLAR

YAPILAN PEYZAJ ÇALIŞMALARI İLE AKSARAY BİR BAŞKA GÜZEL

AKSARAY BELEDİYESİ ANIZ VE ORMAN YANGINLARINA KARŞI VATANDAŞLARI UYARIYOR

YAZ SICAKLARINDAN BUNALANLARIN ADRESİ MİLLET BAHÇELERİ VE PARKLAR OLDU

IHLARA CAM TERAS VE KAFETERYA BAYRAMDA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

ATSO BAŞKANI KOÇAŞ VATANDAŞLARI SİGORTA ACENTA TERCİHLERİ KONUSUNDA UYARILARDA BULUNDU

BELEDİYE EKİPLERİ KURBAN BAYRAMI İÇİN TEDBİRLER ALDI

  • BIST 100

    10680,90%1,85
  • DOLAR

    32,84% 0,15
  • EURO

    35,19% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2458,74% 0,05
  • Ç. ALTIN

    3954,72% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.