ATSO BAŞKANI GÖKTAŞ’TAN İŞLETMELER İÇİN KGF DESTEKLİ KREDİ ÇAĞRISI

ATSO BAŞKANI GÖKTAŞ’TAN İŞLETMELER İÇİN KGF DESTEKLİ KREDİ ÇAĞRISI

HABER 1.05.2021 22:58:00
ATSO BAŞKANI GÖKTAŞ’TAN İŞLETMELER İÇİN KGF DESTEKLİ KREDİ ÇAĞRISI

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, 29 Nisan – 17 Mayıs  tarihleri arasında uygulanmakta olan tam kapanma neticesinde işletmelerin yaşayacağı finansal zorluklarla karşı karşıya kalmasının önüne geçilmesi için kredi desteğinin yeniden hayata geçirilmesi gerektiğini belirti.
 ATSO Başkanı Göktaş, yaptığı açıklamanın devamında; “Tam Kapanma başta Kobilerimiz olmak üzere birçok sektörde faaliyet gösteren işletmelerimiz için çok büyük maliyetler getirecektir. Cumhurbaşkanlığımız ve ilgili bakanlıklarca açıklanan 31 Mayıs 2021’e kadar çeklerin bankalara ibrazı ile icra iflas takiplerinin ertelenmesi yönündeki yasal düzenleme ve KOSGEB destekli 5 milyar lira bütçeli destek paketi bir nebze de olsa mikro ve küçük ölçekli üyelerimiz rahatlatacaktır, fakat daha fazla desteğin sağlanması da kaçınılmaz bir gerçektir. İşte bu noktada geçtiğimiz yıl uygulanan Kredi Garanti Fonu desteklerinin yeniden hayata geçirilmesi ve En az 1 yıl ödemesiz KGF destekli yeni kredi olanaklarının sunulması, sektörleri rahatlatıp, taze güç verecektir. Bu noktada çağrımızı bir kez daha yeniliyor devlet yetkililerimizin bir an önce kredi garanti desteklerini hayata geçireceğine canı gönülden inanıyoruz” Dedi. 


AKSARAY BİLİR, EVREN BAŞKAN SÖZ VERİRSE YAPAR

5 BİN ÖĞRENCİYİ HAYAL ETTİĞİ BAŞARIYA KAVUŞTURAN AKSARAY BELEDİYESİ, AYT VE TYT KURSLARINA DEVAM EDİYOR

31 MART GERÇEK BELEDİYECİLİĞİN MİLADI OLACAK

AKSARAY BELEDİYESİ GÜNLÜK 25 TON ATIĞI GERİ DÖNÜŞTÜREREK ÜLKE EKONOMİSİNE KATMA DEĞER SAĞLIYOR

YENİ DÖNEMDE HER MAHALLEYE BİR ÇOCUK KREŞİ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN AKSARAY'DA COŞKULU KALABALIĞA HİTAP ETTİ

AMBER RENGİ AYDINLATMALAR HACI BEKTAŞİ KURŞUNLU CAMİİ’NİN İHTİŞAMINI ORTAYA ÇIKARTTI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.