ATIK TOPLAMA MERKEZİNDE KURULUM BAŞLADI

ATIK TOPLAMA MERKEZİNDE KURULUM BAŞLADI

HABER 29.10.2021 11:51:00
ATIK TOPLAMA MERKEZİNDE KURULUM BAŞLADI

BAŞKAN DİNÇER; “ATIK TOPLAMA MERKEZİNDE ATIKLAR EKONOMİYE KAZANDIRILACAK”

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in geri dönüşüm alanında yaptığı projelerden olan Atık Toplama Ayırma Tesisi (TAT) ve I. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nde inşaat çalışmaları sonrası makine kurulumuna başlanıldı. 
Atık Toplama Ayırma Tesisi (TAT) ve I. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nin inşaat çalışmaları tamamlandı. Makine kurulumuna başlanılan tesisin 2022 yılının ilk aylarında işletmeye açılması planlanıyor. 
 Hacılar Harmanı Mahallesine 8 Bin metrekare alan üzerine inşa edilen tesisin Atık Toplama Ayırma Tesisi (TAT) ile I. Sınıf Atık Getirme Merkezinde cam, kâğıt metal gibi atıklar toplanarak ayrıştırılacak. Çevre dostu olan bu projenin mali değeri 4 Milyon 750 Bin Türk Lirası olduğu biliniyor. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, projenin hayata geçirilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yaptığı temaslarla projeye 2 Milyon TL’lik hibe desteği sağlandı. 
Tesisin tüm alanlarında kurulumu tamamlandıktan sonra çevre kirliğini ciddi manada önleyeceğini belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptığı açıklamada tesisin inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve yakın zamanda hizmete açılacağını duyurdu. Başkan Dinçer bu proje ile geri dönüşebilen atıkların bertaraf edilerek tekrar ekonomiye kazandırılmasına imkân sağlayacağının bilgisini verdi.  


Anahtar Kelimeler: TOPLAMA MERKEZİNDE KURULUM BAŞLADI

ATSO BAŞKANI KOÇAŞ, TURİZMİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

SOSYAL KONUT PROJESİ İSTİKLAL MAHALLESİNDE HIZLA İLERLİYOR

ATSO BAŞKANI KOÇAŞ YANGIN MEYDANA GELEN FABRİKAYI ZİYARET EDEREK BİLGİ ALDI

AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu yangın çıkan atık yağ geri dönüşüm fabrikasında incelemelerde bulundu

Adana’da ”Sıfır Atık Projesi” Çeviçelle Ödül Töreni Düzenlendi

Aksaray’da sağanak yağış

  • BIST 100

    10267,09%-0,10
  • DOLAR

    32,21% -0,37
  • EURO

    34,69% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2411,57% 0,77
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,21

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.