ATIK TOPLAMA AYIRMA TESİSİ (TAT) VE I. SINIF ATIK GETİRME MERKEZİ FAALİYETE BAŞLADI

ATIK TOPLAMA AYIRMA TESİSİ (TAT) VE I. SINIF ATIK GETİRME MERKEZİ FAALİYETE BAŞLADI

HABER 17.08.2022 11:54:00
ATIK TOPLAMA AYIRMA TESİSİ (TAT) VE I. SINIF ATIK GETİRME MERKEZİ FAALİYETE BAŞLADI


BAŞKAN DİNÇER; ‘’ÇEVRE DOSTU BİR PROJEMİZİ DAHA İŞLETMEYE AÇTIK’’

Aksaray Belediyesi’nin sürdürülebilir kalkınma ilkeleri ve sıfır atık yönetim eylem planı çerçevesinde projelendirdiği ‘Hacılar Harmanı Mahallesine 8 Bin metrekare alan üzerine inşa edilen Toplama Ayırma Tesisi (TAT) ile I. Sınıf Atık Getirme Merkezi faaliyete geçti.

Çevre kirliğini ciddi manada önleyecek Toplama Ayırma Tesisi, geri dönüşebilen cam, kâğıt metal gibi atıkları tekrar ekonomiye kazandırılmasına imkân sağlıyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in girişimleriyle yatırım bedeli 4 Milyon 750 Bin Lira olan tesis için İklim Değişikliği ve Çevre, Şehircilik Bakanlığı kaynaklarından projeye 2 Milyon TL’lik hibe desteği sağlanmıştı. Ayrıca tesis arazisi olarak 8 Bin metrekare arazide hazineden tahsis edildi. İşletmeye açılan tesisin 2 yıl gibi kısa bir sürede yatırım maliyetini çıkaracak ve Belediye bütçesine gelir kaynağı oluşturacak.

Mevcutta günlük 15 ton atığın geri dönüşümü sağlanan tesis tam kapasiteye ulaşıldığında günlük 60 ton atığın geri dönüşümü sağlanacak. İstihdam kaynağı da oluşturulan tesiste kadın istihdamının desteklenmesi için çalışanların %70’i kadınlardan oluşuyor.  Ayrıca Tesisi içerisinde öğrencilerin geri dönüşümün önemi ve hikayesinin anlatılacağı bir sergi salonu da yakında hizmete açılacak.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in “Şehrimizin geleceği için önem arz eden projelerden” dediği ‘Toplama Ayırma Tesisi ve I. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ ile kaynakların etkin şekilde kullanması ve düzenli atık yönetim süreçleri ile geleceğe temiz bir çevre bırakılması hedefleniyor.

 Üreten Belediyecilik anlayışı ile hayata geçirilen projelerden biri olan Atık Toplama Ayırma Tesisi (TAT) ve I. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nde geri dönüşümden elde edilen mali gelirler halkın hizmetlerinde kullanılmak üzere belediye bütçesine ek bir getiri sağlıyor. Ayrıca cam, kâğıt metal gibi toprakta uzun yıllar yok olmayan ve doğaya zararlı atıklar da ekonomiye tekrar kazandırılmış olunuyor. 

Atık Toplama Ayırma Tesisi (TAT) ve I. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nin işletmeye alınması ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, çevre ve doğa dostu projeler üreterek atığın ekonomiye kazandırıldığını belirtti. Başkan Dinçer gelecek nesillere yaşanabilir bir şehir bırakmak için sıfır atık projesinin bir zorunluluk olduğunun altını çizdi. Başkan Dinçer açıklamalarının devamında bu tür projelere karşı vatandaşları duyarlı olmaya davet etti.

AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİME BÜYÜK DESTEK

Otomobil Yayaya Çarptı: Kayıp Şahıs Olduğu Ortaya Çıktı

Aksaray’da ‘Dur’ İhtarına Uymayan Sürücü Kaza Sonrası Yakalandı

Aksaray'da Plakasız Motosiklet Sürücüsü ‘Dur’ İhtarına Uymayınca Kaçtı: Yakalanınca Ehliyeti İptal Edildi

Aksaray'da Motor Kısmı Alev Alan Otomobilde Korkutan Anlar

ANAHTAR PARTİ AKSARAY’DA HER YERDE – ÜYELİK REKORU İÇİN SEFERBERLİK BAŞLATTI!

Aksaray’da Drift Yapan Sürücüye 54 Bin 879 TL Ceza: Aracı Bırakıp Kaçtı

  • BIST 100

    10659,83%0,89
  • DOLAR

    42,33% 0,21
  • EURO

    49,14% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5550,39% -0,01
  • Ç. ALTIN

    9211,41% -0,08

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.