ATATÜRK BULVARINDA ALTYAPI ÇALIŞMASI TAMAMLANDI ASFALT SERİMİNE BAŞLANDI

ATATÜRK BULVARINDA ALTYAPI ÇALIŞMASI TAMAMLANDI ASFALT SERİMİNE BAŞLANDI

9.08.2022 10:35:00
ATATÜRK BULVARINDA ALTYAPI ÇALIŞMASI TAMAMLANDI ASFALT SERİMİNE BAŞLANDI

 

BAŞKAN DİNÇER; ‘’VATANDAşLARIMIZA SABIRLARI İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM"

 

 

Aksaray Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde alt yapı çalışması başlatılan Atatürk Bulvarında alt yapısı tamamlanan noktaların sıcak asfalt serimine başlanıldı. 

 

Vatandaşlara kesintisiz ve sorunsuz altyapı hizmeti sunmak, şehre uzun ömürlü ve kaliteli yollar kazandırmak amacıyla Atatürk Bulvarındaki çalışmalara devam ediliyor. Bulvar boyunca alt yapıda yenileme ve iyileştirme çalışmaları kapsamında içme suyu şebeke yapımı, yağmur suyu şebeke yapımı, mazgal değişimi ve kanalizasyon hatlarının iyileştirilmesi yapıldı. 

 

Belediye ekipleri, Otogar yolu-Makas Kavşağı- Atatürk Lisesi Kavşağında toplam 2 Bin 863 metre yağmur suyu şebeke hattı yaptı. Asbest boruların değişimi kapsamında toplam 7 bin 468 metrelik asbest boru düktil ve polietilen borularla yenilendi.  Yağmur suyu ızgara değişimi kapsamında otogar yolu Atatürk Lisesi Kavşağına kadar olan hatta 70 adet ızgara konulacak. Çalışmalar kapsamında 10 noktada ızgaralar yerleştirildi. Atatürk bulvarında mevcutta 50 adet ızgara bulunuyordu. Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda burada bulunan ızgaralar yenilendi. Ayrıca 51 adet yeni ızgara yerleştirildi. 

 

Alt yapı eksiklikleri giderilen bulvarda gerekli zemin iyileştirmeleri ve PMT serimleri yapıldıktan sonra sıcak asfalt atılmaya başlanıldı. Uzun ömürlü ve kalıcı eserler bırakmak için çalışmalar yürüten Belediye ekipleri sıcak asfaltın seriminde de hava şartları, asfalt kaliteli ve zeminin uygunluk durumunu göz önünde bulundurarak çalışmalar gerçekleştiriliyor. 

 

Asfalt çalışmaları kapsamında şuana kadar 100 metrelik bir alanda sıcak asfalt serimi gerçekleştirildi. 500 metrelik alanda ise PMT serimi gerçekleştirilerek zemin iyileştirilmesi yapıldı. Zemin ve sıcak asfalt serim şartları uygun hale getirilen noktalara sıcak asfalt serim işlemleri gerçekleştirilecek. Atatürk Bulvarında devam eden çalışmalar neticelendiğinde 9 metre gidiş 9 metre geliş olan 4 kilometrelik yol yolu sıcak asfaltla kaplanacak. Yol yapım çalışmaları kapsamında Buraya 25 bin ton sıcak asfalt ve 22 bin ton PMT malzemesinin serimi yapılacak. Bu çalışmalarla Belediye ekipleri 72 Bin metrekarelik alanı alt yapısı ve üst yapısı ile ilmek ilmek işlemiş olacak.

Atatürk Bulvarında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptığı açıklamada alt yapısı tamamlanan noktaların sıcak asfalt serimine başlanıldığını duyurdu. Başkan Dinçer açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı; ‘’Alt yapı alanında Atatürk Bulvarında bir çalışma gerçekleştiriyoruz. 30 yıl önce kısıtlı imkanlarla bulvarda yapılan ve kullanım ömrünü tamamlamış alt yapıyı devre dışı bırakarak yeni nesil borularla yeniliyoruz. Bu yıl ki çalışmalarla hedeflediğimiz 108 kilometrelik asbest borunun 90 kilometresini buradaki çalışmalarla değiştirmiş olacağız. İçme suyu kalitesini artırmak için döşediğimiz yeni nesil borular 10 yıllar boyunca hizmet edecek. Defermasyondan dolayı yaşanan patlamalar kesintiler ve sızıntılar önlenmiş olunacak. Alt yapıda sağlamlığı sağladığımızda asfalt bozulmalarının da önüne geçmiş olacağız. Şuan bulvarda alt yapı eksikliğini giderdiğimiz noktalarda asfalt serimine başladık. Asfalt ekonomik değeri yüksek ve yapımı meşakkatli bir iştir. Bu sebeple bizde kalıcı olmasını istiyoruz. Kaliteli olmasına özen gösteriyoruz. Atatürk Bulvarını çok yakında sağlam alt yapısı ile kaliteli asfaltı ile vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.’’ Dedi.


Belediye Başkanı Dinçer, Toptancılar Sitesi Kavşağı’nda İncelemelerde Bulundu

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER BELEDİYE PERSONELLERİ İLE BAYRAMLAŞTI

AKSARAY BELEDİYESİ SÜNNET ŞÖLENİ İÇİN KAYITLAR BAŞLADI

Türk Polis Teşkilatının 179. Kuruluş Yıldönümü

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER, RAMAZAN BAYRAMI DOLAYISI İLE KUTLAMA MESAJI YAYINLADI

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER MAZBATASINI ALDI

AKSARAY BELEDİYESİNDEN RAMAZAN BAYRAMI TEDBİRLERİ

  • BIST 100

    9548,97%-1,35
  • DOLAR

    32,47% 0,21
  • EURO

    34,54% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2474,64% -0,33
  • Ç. ALTIN

    4136,78% 1,25

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.