ASÜ’NÜN SOSYAL MEDYA ETKİLEŞİMİNDEKİ YÜKSELİŞİ SÜRÜYOR

HABER 9.04.2020 15:43:00
ASÜ’NÜN SOSYAL MEDYA ETKİLEŞİMİNDEKİ YÜKSELİŞİ SÜRÜYOR

Uzaktan öğretim, online dersler, elektronik iletişim ve dijital erişim alanlarında dikkat çekici bir performans gösteren Aksaray Üniversitesi (ASÜ), sosyal medya platformlarındaki yükselişini de sürdürüyor.

 

Bağımsız olarak üniversitelerin sosyal medya etkileşimlerini ölçümleyen Boomsocial şirketi, topladığı verileri her ay düzenli olarak yayınlıyor. Şirketin Ocak, Şubat ve Mart aylarına dair yaptığı ölçümlerden derlenen bilgilere göre, ASÜ’nün sosyal medya platformlarındaki ve özellikle de Twitter’daki yükselişi dikkat çekiyor. Son üç aylık veriler incelendiğinde ASÜ, Facebook etkileşiminde, 2006 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında, Ocak ve Şubat aylarında birinci, Mart ayında ise ikinci sırada yer aldı. Devlet üniversiteleri genel sıralamasında Ocak ayında ikinci, Şubat ayında beşinci, Mart ayında altıncı sırada bulunan ASÜ, tüm üniversiteler genel sıralamasında ise Ocak ayında beşinci, Şubat ayında sekizinci ve Mart ayında ise 11’inci basamakta yer aldı. Twitter etkileşimlerinde ise ASÜ yükselen bir seyir izledi. Rapora göre ASÜ, Twitter’da, 2006 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında Ocak ayında üçüncü, Şubat ayında ikinci, Mart ayında da birinci sırada yer aldı. Devlet üniversiteleri genel sıralamasına bakıldığında Ocak ve Şubat aylarında 14’üncü olan ASÜ, Mart ayında ise 11’inci basamağa yükseldi. Tüm üniversiteler genel sıralamasında Ocak ayında 17’nci olan ASÜ, Şubat ayında bir basamak yükselerek 16’ncı, Mart ayında ise iki basamak daha yükselerek 14’üncü oldu. İnstagram etkileşimlerindeki durum ise şöyle: 2006 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında Ocak ve Şubat aylarında üçüncü, Mart ayında dördüncü. Devlet üniversiteleri genel sıralamasında Ocak ayında 23’üncü, Şubat ayında 22’nci, Mart ayında 24’üncü. Tüm üniversiteler genel sıralamasında Ocak ve Şubat aylarında 50’nci, Mart ayında ise 55’inci.

 

Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, ASÜ’nün sosyal medya platformlarında etkileşim ve marka değeri bağlamında yükselişinin süreceğini belirtti


AKSARAY BİLİR, EVREN BAŞKAN SÖZ VERİRSE YAPAR

5 BİN ÖĞRENCİYİ HAYAL ETTİĞİ BAŞARIYA KAVUŞTURAN AKSARAY BELEDİYESİ, AYT VE TYT KURSLARINA DEVAM EDİYOR

31 MART GERÇEK BELEDİYECİLİĞİN MİLADI OLACAK

AKSARAY BELEDİYESİ GÜNLÜK 25 TON ATIĞI GERİ DÖNÜŞTÜREREK ÜLKE EKONOMİSİNE KATMA DEĞER SAĞLIYOR

YENİ DÖNEMDE HER MAHALLEYE BİR ÇOCUK KREŞİ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN AKSARAY'DA COŞKULU KALABALIĞA HİTAP ETTİ

AMBER RENGİ AYDINLATMALAR HACI BEKTAŞİ KURŞUNLU CAMİİ’NİN İHTİŞAMINI ORTAYA ÇIKARTTI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.