ASÜ’DEN İKİ ÖĞRENCİ STAR DESTEĞİ ALMAYA HAK KAZANDI

ASÜ’DEN İKİ ÖĞRENCİ STAR DESTEĞİ ALMAYA HAK KAZANDI

HABER 15.01.2021 15:41:00
ASÜ’DEN İKİ ÖĞRENCİ STAR DESTEĞİ ALMAYA HAK KAZANDI

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) öğrencileri Derya Binay ve Fatma Pazarlıoğlu, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından hazırlanan Stajyer Araştırmacı (STAR) Programına seçildi ve destek almaya hak kazandı. 

Lisans öğrencilerinin Ar-Ge kültürü kazanmaları, araştırma ekosistemine ilk adımı atmaları ve araştırma yapmaya teşvik edilmeleri amacıyla TÜBİTAK, STAR Programını hazırladı. Bu kapsamda, proje yürütücüleri tarafından belirlenen kontenjanlar STAR Proje Portalından paylaşıldı ve projelerde görev almak isteyen öğrenciler için başvuru imkânı sağlandı. Türkiye’de ilk kez uygulanan proje tabanlı burs programı ile başarılı öğrencilerin ilgi duydukları bilim ve teknoloji alanlarında araştırma tecrübesi edinmeleri, akademik çalışmalarına ek olarak bilimsel araştırma projelerinde görev almaları ve araştırma becerilerini geliştirmeleri hedefleniyor. STAR Programı için gerekli başvurular Kasım 2020’de alındı ve Türkiye genelinde 145 üniversiteye toplam bin 500 öğrenci yerleştirildi. ASÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Derya Binay ve Veteriner Fakültesi dördüncü sınıf öğrencisi Fatma Pazarlıoğlu da STAR Programına seçilen öğrenciler içerisinde yer alma başarısı gösterdi. Derya Binay, ASÜ’de, Prof. Dr. Fatih Algı’yla birlikte, “Çoklu Emisyon Yapabilen Moleküler Sistemler İçin Jenerik Bir Platform: Lantanit Lüminesansının Karanlıkta Uyanışı” isimli projede çalışacak. Fatma Pazarlıoğlu ise Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alparslan Yıldırım’la birlikte “Türkiye’nin Orta Karadeniz Bölgesinde ve Tunus’un Üç Endemik Bölgesindeki Phlebotomime Kum Sinekleri ve Köpeklerde Leishmania Türlerinin Moleküler Araştırılması: İklimsel ve Çevresel Faktörler Bazında Mevsimsel Dinamikleri” başlıklı projede görev alacak.  

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, STAR Programına seçilen ve destek almaya hak kazanan öğrencileri tebrik etti ve akademik gelişimlerine katkı sunacak çalışmalarında başarılar diledi. 

Anahtar Kelimeler: ÖĞRENCİ DESTEĞİ ALMAYA KAZANDI

BAŞKAN DİNÇER’İN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

15 TEMMUZ: MİLLETİMİZİN DİRENİŞİ, TÜRKİYE’NİN DİRİLİŞİDİR

15 TEMMUZ, MİLLETİMİZİN KAHRAMANLIK DESTANIDIR

Rektör Arıbaş: 15 Temmuz milletimizin iradesiyle yazılmış bir destandı

Motofest 2025 Aksaray’da Başladı -70 ilden yüzlerce motosiklet tutkunu Aksaray’da buluştu

Rektör Arıbaş: Şehidimizin Emanetine Sahip Çıkacağız

AKSARAY BELEDİYESİ YAZ SPOR OKULLARI’NDA TENİS HEYECANI YAŞANIYOR

  • BIST 100

    10267,88%-0,87
  • DOLAR

    40,21% 0,12
  • EURO

    47,00% -0,15
  • GRAM ALTIN

    4334,72% 0,01
  • Ç. ALTIN

    6901,12% 0,03

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.