ASÜ’DEN ENERJİ VERİMLİLİĞİ KONUSUNDA BÜYÜK ADIM

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, en çevreci dördüncü üniversite olan ASÜ’nün “Türkiye’de Kamu Binalarında Enerji Verimliliği” projesine yaptığı başvurunun kabul edildiğini söyledi.

HABER 16.06.2020 11:43:00
ASÜ’DEN ENERJİ VERİMLİLİĞİ KONUSUNDA BÜYÜK ADIM

Dünya Bankası tarafından fonlanan projenin Hazine ve Maliye Bakanlığının garantörlüğünde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığının işbirliğinde yürütüldüğünü kaydeden Şahin, çalışmaya sayılı üniversitenin kabul edildiğini belirtti. Beş yıl sürecek proje ile ASÜ’de toplam 70 bin 193 metrekare alana sahip beş farklı binanın enerji etütlerinin yapılmasının planladığına değinen Rektör Şahin, “Çalışma kapsamında binaların enerji kimlik belgeleri düzenlenecek, enerji verimlilik düzeyleri ve elde edilecek tasarruf seviyeleri tespit edilecek ve yatırım maliyetleri ile birlikte raporlanacak. Sonrasında ise uygun bulunan binalarının mekanik ve elektrik tadilat projeleri hazırlanarak enerji verimliliği iyileştirmeleri yapılacak” dedi. GreenMetric tarafından yapılan ölçümlemelerin ardından ASÜ’nün en çevreci dördüncü üniversite olduğunu ve bu payeyi geliştirmek adına çevreci tüm projelere büyük bir titizlikle yaklaştıklarını ifade eden Prof. Şahin, “Çevreyle uyumlu bir büyüme stratejisi izliyoruz. “Türkiye’de Kamu Binalarında Enerji Verimliliği” projesi de bizim önemsediğimiz bir çalışma. Proje ile kamu binalarında enerji verimliliği sağlanarak enerji maliyetinde düşüş ve tasarrufun kanıtlanması, ulusal düzeyde sosyal ve ekonomik fayda sağlanması ve kamu binalarının öncülüğünde enerji verimliliği konusunda farkındalığın artırılması amaçlanmaktadır” dedi.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, projenin hazırlanması sürecine katkı sunan herkese teşekkür etti.


MACERA PARK ÇOK YAKINDA YENİ SEZONA MERHABA DİYECEK

AKSARAY BELEDİYESİ SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDİYOR

AKSARAY BELEDİYESİ, GELECEĞİN TEMİNATI OLAN ÇOCUKLARIN GÖNÜLLERİNCE EĞLENMESİNİ SAĞLAYACAK

HASTA YAKINI KONUKEVİ VE KÜLLİYE PROJESİNDE SONA YAKLAŞILDI

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TEBRİK ZİYARETLERİNİ KABUL EDİYOR

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TURİZM HAFTASINDA II. KILIÇARSLAN HAMAMINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Belediye Başkanı Dinçer, Toptancılar Sitesi Kavşağı’nda İncelemelerde Bulundu

  • BIST 100

    9655,67%1,38
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.