ASÜ'de Lisansüstü Akademik Beceri ve Kariyer Günleri Başladı - Sağlık Bilimleri Eğitimi

Aksaray Üniversitesi'nde düzenlenen "Lisansüstü Akademik Beceri ve Kariyer Günleri" etkinliği, genç bilim insanlarının araştırma yeteneklerini geliştirmeyi ve akademik tecrübelerini derinleştirmeyi hedefliyor.

HABER 11.10.2024 17:47:00
ASÜ

Aksaray Üniversitesi'nde (ASÜ) düzenlenen “Sağlık Bilimleri Alanında Lisansüstü Akademik Beceri ve Kariyer Günleri” etkinliği başladı. Bu program, genç bilim insanlarının akademik ve araştırma tecrübelerini derinleştirmeyi amaçlıyor.

ASÜ Veteriner Fakültesi Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu'nda yapılan açılış töreninde konuşan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, bilimsel gücün toplumlar için hayati bir önem taşıdığını vurguladı. Arıbaş, bilimde güçlü olan toplumların diğerlerine karşı acımasızca üstünlük kurduğunu ve insan odaklı bir bilim anlayışının adalet ve barışı sağlayabileceğini ifade etti. Genç bilim insanlarından, insanlık yararına projeler üretmeleri beklendiğini söyleyen Rektör Arıbaş, Türkiye'nin özellikle savunma sanayinde önemli bilimsel adımlar attığını ve artan üniversite sayısının bu gelişmelere katkı sunduğunu belirtti.

Etkinlik Koordinatörü Prof. Dr. Ercan Kurar ise, katılımcılara akademik ve etik değerler, bilimsel okuryazarlık, etkili proje yazma ve patent süreci gibi konularda hem teorik hem de uygulamalı eğitimler verileceğini söyledi. Aksaray, Konya ve Niğde'den 30 katılımcının yer aldığı üç gün sürecek bu programda alanında uzman profesörler eğitim verecek.

Bu organizasyon, TÜBİTAK bünyesindeki Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı’nın (BİDEB) “2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı” kapsamında gerçekleştiriliyor.


Hep beraber terörün ve şiddetin olmadığı bir Türkiye’yi inşa edelim

İstanbul'da Muhtarlar Buluşması Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Yerlikaya'dan Önemli Mesajlar

Aile ve Sosyal Hizmetler'den 81 ilde 'Yenilikçi Mahalli' hizmet içi eğitim

AKSARAY OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE YEŞİL DÖNÜŞÜM ADIMLARI ATILDI

Öğretmenlerden Örnek Çaba Devamsız Kız Öğrencileri Tekrar Okulla Buluşturuyorlar

Otizmli Öğrenciler, Hayalleriyle Özel Bireylerin Eğitimine Destek Olacak

Aksaray’da Gümrük Kaçağı Telefon Operasyonu: 10 Kaçak Cihaz Ele Geçirildi

  • BIST 100

    8838,6%2,13
  • DOLAR

    34,23% 0,06
  • EURO

    36,99% -0,04
  • GRAM ALTIN

    3024,30% 1,08
  • Ç. ALTIN

    5004,16% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.